Malatya'da Evliliğe Ilk Adım Semineri Başladı

evliliğe ilk adım semineri başladı

Malatya'da Evliliğe Ilk Adım Semineri Başladı

Müftülüğümüzce aileyi ayakta tutan değerler ile ilgili Kur’an ve sünnet ışığında bilgilendirme yapmak üzere düzenlenen “Evliliğe İlk Adım” seminerlerinin ilki 01.12.2019 Pazar günü Çöşnük Diyanet Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan seminere İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürümüz Mustafa KÜÇÜKARSLAN, Vaizlerimiz, nişanlı veya evli olan çiftler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından seminerin açılışında konuşan İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, yeryüzünün en köklü kurumunun aile olduğunu vurgulayarak, bu seminerlerin huzurlu aile, güçlü toplum ve güvenli gelecek adına önemli olduğunun altını çizdi. “Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O'nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.” (Rum Suresi 21) ayetine işaretle ailenin önemine değinen İl Müftümüz IŞILDAR, evliliğin cennete kadar uzanan bir birliktelik olduğunu ifade etti.

“Evliliğe İlk Adım” seminerlerinde sevgi, merhamet, adalet, emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda haftada 2 saat olmak üzere toplam 4 haftada tamamlanacağını belirten İl Müftümüz IŞILDAR, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülükler olarak ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yapıldığını, bu kapsamda aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, güçlendirilmesi ve devamının sağlanması için çalışmalar sürdürdüklerini belirtti ve seminerlerinin konu başlıklarını ve neden bu konulara yer verildiğini kısaca açıkladı. İl Müftümüz IŞILDAR, katılımcılara teşekkür ederek, seminerin hayırlara vesile olması temennisi ile sözlerini tamamladı.

Katılımcılara seminerlerin sonunda “Evliliğe İlk Adım” kitapçığının hediye edileceği ve 4 haftalık programın sonunda Katılım Belgesinin verileceği seminer, sunumların ardından sona erdi.