Nevşehir'de Umre ödüllü Mevlid-i Nebi Yarışması Başlıyor

umre ödüllü mevlid-i nebi yarışması başlıyor

Nevşehir'de Umre ödüllü Mevlid-i Nebi Yarışması Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle, her ilden bir erkek ve bir kız öğrenciyi umreye gönderecek.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Diyanet TV’de katıldığı haber analiz programında gençlere müjdeyi verdi.

Prof. Dr. Martı, her yıl Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle, her ilden bir erkek ve bir kız üniversite öğrencisini, yapılan yarışma neticesinde umreye gönderdiklerini, bu yıl da aynı şekilde göndereceklerini ifade etti.

Prof. Dr. Martı şunları ifade etti;

Biz her yıl üniversite genlerimiz için bir Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışması düzenliyoruz. Gençlerimizin bu bilgi yarışmasına katılımı çok yüksek düzeyde oluyor. Binlerce gencimiz yine ülkemizde her ilden ve ilçeden katılımda bulunuyorlar. Onlara biz öncelikle okuyacakları bazı kitaplar belirliyoruz. Ben bu yılın kitabını da hemen göstermek istiyorum. “Onun Gibi Yaşamak” kitabı. Peygamber Efendimizin ahlakını anlatan, Peygamber Efendimizin sosyal hayatını, insanlarla ilişkisini, Peygamber Efendimizin tavrını, duruşunu, zihniyetini ve pratiklerini, günlük hayatını, yemesi içmesi, uyuması, duaları gibi pratiklerini anlatan çok kıymetli bir çalışma. Biz bu sene gençlerimizi bu kitaptan sorumlu tutacağız. Çünkü onun gibi yaşamak Aslında Her birimizin yapması gereken en temel sorumluluk ve gençlerimizin Peygamber Efendimizi tanımadan onun gibi yaşamaları mümkün değil.

Yarışamaya katılmak isteyen gençler için başvuru noktalarını işaret eden Prof. Dr. Huriye Martı, “Bu yarışmaya gençlerimiz müftülüklerimizden resmi başvuruda bulunarak katılabiliyorlar. Kitabımızı da müftülüklerimizden ya da Türkiye Diyanet Vakfı'nın kitap evlerinden düşük bir meblağ karşılığında satın alabiliyorlar ve Mart ayının başında da inşallah biz bunun ülke genelinde yarışmasını yapıyoruz. Sonrasında da her ilimizden bir erkek ve bir kız öğrencimizi, üniversite öğrencimizi Umre ile ödüllendiriyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Martı son olarak gençlere olan ümidini dile getirerek, “Ben gençlerimizin peygamberimize olan bağlılığına her zaman hayranım. Hiçbir zaman gençlerimizden ümit kesmedim ve hiç kimsede ümit kesmemeli. Ben biliyorum ki çok bilinçli, son derece sevgi dolu ve hayatı farkında yaşayan çok iyi Müslümanlar, bilinçli güzel gençler geliyor.” şeklinde konuştu.

Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi yarışması Son Başvuru Tarihi 10 Şubat 2020'dir.

Başvuru İçin Tıklayınız !