Sivas'ta “hafız Olmak Her Zaman Bir Adım önde Olmaktır”

“hafız olmak her zaman bir adım önde olmaktır”

Sivas'ta “hafız Olmak Her Zaman Bir Adım önde Olmaktır”

Zeki Hayran Hafızlık Proje İmam-Hatip Orta Okulunu ziyaret eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, hafızlık eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

İlk olarak Okul Müdürü Fatih Algül’ü ziyaret eden İl Müftüsü Akkuş burada İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Fehmi Tutkun ve Müdür Algül’le hafızlık eğitimi üzerine istişarede bulundu.

Daha sonra Müftü Akkuş, okulun konferans salonunda hafızlık eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldi.  Hafız öğrenci buluşmasında Müftü Yardımcısı Hüseyin Karayaka ve hafızlık eğitimi veren din görevlileri ile Kur’an Kursu öğreticileride hazır bulundu.

Öğrencilere hafızlığın önemi üzerine bir konuşma yapan Müftü Akkuş, hafız olmak her zaman bir adım önde olmaktır, diyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Hafızlık eğitimine necip milletimizin her zaman desteği ve saygısı olmuştur. İnşallah hafızlığınızı tamamladığınızda göreceksiniz ki insanların size olan saygısı daha da artacak ve toplumda her zaman bir adım önde olacaksınız. Hatta Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde görev aldığınız zaman sekiz adım önde olacaksınız çünkü Başkanlığımız puanlama sırasında hafız olanlara ek sekiz puan vermektedir. Buda bize şunu göstermektedir. Hafız olmanın değeri hem bu dünyada hem de ahirette yüksektir.  Allah’ın vahyini ezberleyip bunu hayat düsturu haline getiren ve hafızlık tacının onurunu ve kadrini bilen her hafızımızı Allah, iki dünyada da şereflendirecektir. Kur’an ile hem hal olan aklınızı ve gönlünüzü Rabbim her daim korusun. Belki hafızlık sürecinde zorlanıyorsunuz ama her başarının bir zorluğu ve bedeli vardır. Sizlerin bunu başaracağınıza inanıyorum.  İlimizden bu yıl yüze yakın abi ve ablanız hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayarak hafız oldular. İnşallah sizlerde en kısa sürede bu şerefe nail olacaksınız” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere, okul yönetimine ve hafızlık eğitimi veren din görevlilerine teşekkür eden Müftü Akkuş, “Hafızlık eğitimi Kur’an’a hizmettir. Bu kervanda yol alan ve emek harcayan herkesten Allah razı olsun” dedi

Konuşmaların ardından Akkuş, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.