Batman'da En Büyük Engel Sevgisizliktir

en büyük engel sevgisizliktir

Batman'da En Büyük Engel Sevgisizliktir

İlimiz Müftülüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda engelli vatandaşlarımız, halkımız ve Personelimizin yoğun ilgi gösterdiği bir konferans düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını Batman İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü vaiz Hasan güç yaptı. Güç, İslam dininin Toplumu bir arada tutan, insanları ötekileştirmeyen ve ayrıştırmayan biri yapısının olduğuna dikkat çekerek Müftülük olarak engellilere yönelik çalışmalarının artacağını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Ahmet DURAN’ın sunduğu “En Büyük Engel Sevgisizliktir” adlı konferansa geçildi.  Kendisi de bir engelli babası olan Ahmet DURAN, engelli çocuğunun bakım ve hizmetinin ahiretteki karşılığı üzerinde durarak, şükür, merhamet ve sabırla engellilerle İlgilenilmesinin ve bu konuda doğru bakış açısı elde edilmesinin önemini vurguladı. “Engellilerimize Engelleri Kaldırarak Yaklaşalım” diyerek konuşmasını sürdüren DURAN, asıl engelin ailelerin çocuğunun yapabileceklerini sınırlamalarından, anlamak yerine acımaktan kaynaklandığına dikkat çekti.

Konferans İl Müftülüğü ilahi Grubu'nun ilahi dinletisi ile son buldu