Malatya'da Dünya Engelliler Günü Ziyareti

dünya engelliler günü ziyareti

Malatya'da Dünya Engelliler Günü Ziyareti

İl Müftü Vekilimiz Dr. Mehmet TAŞDELEN, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürümüz Mustafa KÜÇÜKARSLAN ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 05.12.2019 Perşembe günü İstasyon Diyanet Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti.

Engelli bireylerin Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi aldığı merkezde, görme ve işitme engelli kursiyerlerin derslerine katılan İl Müftü Vekilimiz TAŞDELEN, onlarla sohbet etti, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı ve başarılar diledi.

İl Müftü Vekilimiz TAŞDELEN, ziyarette Diyanet İşleri Başkanlığımızın yurdumuz genelinde engelli vatandaşlarımıza yönelik yürüttü çalışmalardan bahsederek şunları söyledi; “Diyanet İşleri Başkanlığımız engelli vatandaşlarımız ile ailelerine manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmakta, engelli kardeşlerimizin dini eğitim, yayın ve irşat yönünden ihtiyaçlarının karşılanmasına çalışmaktadır. Bizlerde Malatya İl Müftülüğü olarak Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda bu hizmetleri yürütmeye gayret ediyoruz” dedi. İl Müftü Vekilimiz TAŞDELEN’in konuşmaları merkezde görevli olan eğitmenler tarafından işaret diline çevrildi.

Programda görme engelli öğrenciler ile işitme engelli öğrenciler Kur'an-ı Kerim okudu. Ziyaretin sonunda engelli kursiyerlerimize hediye takdiminde bulunuldu.