Balikesir'da Engelli Kardeşlerimizle Yemekte Bir Araya Geldik

engelli kardeşlerimizle yemekte bir araya geldik

Balikesir'da Engelli Kardeşlerimizle Yemekte Bir Araya Geldik

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebi ile İlimiz genelinde engelli kardeşlerimizle özel bir yemekte bir araya geldi.

Engelli kardeşlerimize özel olarak düzenlenmiş olan yemekte konuşan İl Müftümüz TOPCAN; ’’Hiç şüphe yok ki Müftülüklerimizin toplumun eğitiminde çok önemli yeri var. Engelli kardeşlerimiz konusunda da önemli görevler ifa ediyoruz.

Kardeşlerim! Engelli kardeşlerimiz, sadece siz ana babalar için değil, toplum için bir rahmet vesilesidir. Yatmanın da bakmanın da zorlaştığı bir yerde böyle bir kardeşimize hamilik etmek sevabı mucip güzel bir davranıştır. Yaşadığımız sıkıntı ve belalar tıpkı ezanlar gibi bizi Rabbimize davet eder. Zira Rabbimiz, kulunu üç şeyle sınar: İllet,Zillet, Kıllet.

İllet: Ya kendisi ya da ailesinden birileri rahatsızdır, elem ve hastalığa duçardır.

Zillet: Hakkında su-i zan edilir, dedikodusu yapılır, iftira atılır.

Kıllet: İmkânı var dahi olsa yokluk çeker, feraha ulaşamaz. Sıkıntı ondan uzak olmaz.

Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Müslüman ekin başağı gibidir. Rüzgâr onu bir o yana bir bu yana eğer; ama kökü sağlamdır kopmaz. Münafık ise erz ağacı gibidir. Rüzgâra karşı dimdiktir, ta ki kökünden kopasıya kadar.”

Kardeşlerim! Dünyada gelen her bela muhakkak Peygamber (s.a.v.)’in beyanına göre günahlara kefarettir. Bu vesile ile hepinize çok teşekkür ediyorum. Şerefler verdiniz. Sağlık ve huzur diliyorum.”  dedi.