Ardahan'da Il Müftülüğümüzden Intiharı önleme Semineri

il müftülüğümüzden intiharı önleme semineri

Ardahan'da Il Müftülüğümüzden Intiharı önleme Semineri

Ardahan İlimizde intihar olaylarının artması dolayısıyla, İl Müftülüğümüz tarafından Ardahan merkez ve köylerinde görev yapan Din Görevlilerine yönelik Ardahan Valiliği Konferans Salonunda  “İntiharı Önleme” semineri yapıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Remzi PEHLİVAN: “Biz Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatı mensupları, sahada görev yapanlar olarak halk ile iç içeyiz. İyi günlerinde kötü günlerinde daima yanlarındayız. Problemi, sıkıntısı olanların sorunlarını gidermek için var gücümüzle çalışmaktayız. İntihar olaylarıının İlimizde artış göstermesi dolayısıyla konuya daha da hassasiyetle yaklaşmak durumundayız” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Psikolog Naime DİNÇ semineri slaytlar eşliğinde sundu. Ardahan il genelinde gerçekleşen intihar olaylarını sayılar eşliğinde aktaran Naime DİNÇ: Kişilerdeki intihar belirtilerinin neler olduğunu, intihar olaylarına karşı nasıl bir önlem almamız gerektiğini akıcı ve doyurucu bir şekilde aktardı.