Balikesir'da Kibir Kaybettirir,  Alçak Gönüllülük Kazandırır

kibir kaybettirir,  alçak gönüllülük kazandırır

Balikesir'da Kibir Kaybettirir,  Alçak Gönüllülük Kazandırır

Seher vaktinin rahmetinden ve bereketinden istifade etmek isteyen gençler, sabah namazında Balya İlçesi Merkez Reşadiye Camiinde bir araya geldi.

İl Müftülüğümüz tarafından İlçelerde geçekleştirilen sabah namazı buluşmaları bu hafta Balya İlçemizde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destek verdiği buluşmaya İl Müftümüz Ramazan TOPCAN hocamız da katıldı.

Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, sabah namazı ve arkasından yapılan tesbihatla devam etti. İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN hocamız burada bir konuşma yaptı. Konuşmalarında;” Değerli Gençler! Sadece sınıf geçmek için değil, dünyayı güzelleştirmek için de çok çalışmalısınız. Sizler, milli ve manevi değerlerin takipçileri olmalısınız. Değerlerimiz omuzlarınızda milletimizin birer emanetidir. Büyüklerinizi dinleyin. Onların sözlerine kulak verin. Doğruluktan ayrılmayın, ibadetlerden geri durmayın. Karnınızı doyurduğunuz gibi gönül dünyanızı, akıl dünyanızı da doyurun. Unutmayın kibir, gurur kaybettirir, tevazu sahibi olmak, alçak gönüllü olmak kazandırır.”  Dedi.

Konuşmanın ardından hep birlikte eller semaya açılarak İslam âleminin birlik ve dirliği için dua edildi.

Program, çorba ikramı ile sona erdi.

İlçe Müftümüz başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, değerli öğretmenlerimize ve hepsinden önemlisi sevgili gençlerimize bir kere daha teşekkür ediyoruz.