Erzurum'da Binbir Hatim Başladı.

binbir hatim başladı.

Erzurum'da Binbir Hatim Başladı.

Erzurum’da Pir Ali Baba tarafından şehri doğal afetlerden korumak için başlatılan ‘Binbir Hatim’ geleneği bu yıl da devam ediyor. 17 Ocak Cuma günü sona erecek gelenek, ilk yıllarında olduğu gibi at sırtındaki hafızların temsili olarak şehri etrafını turlaması ile başladı.

Erzurum’u doğal afetlerden korumak için yaklaşık 500 yıl önce Pir Ali Baba tarafından başlatılan ‘Binbir Hatim’ geleneği için bu yıl Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğünce bir program düzenlendi. Pir Ali Baba tepesinde düzenlenen programa, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,İl müftüsü Hasan Hüsnü Sula, ilçe müftüleri, kurum müdürleri ve din görevlileri katıldı. İl müftüsü Hasan Hünü Sula tarafından yapılan dua ile başlayan program; At üstünde hafızların hatim okumasıyla Pir Ali Baba türbesinde yapılan program son buldu.