Balikesir'da Biz Kalem Medeniyetinin çocuklarıyız

biz kalem medeniyetinin çocuklarıyız

Balikesir'da Biz Kalem Medeniyetinin çocuklarıyız

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, Balya İlçemizde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, İl Müftülüğümüz tarafından İlçelerde geçekleştirilen sabah namazı buluşmaları nedeni ile bulunduğu Balya İlçemizde Kaymakam Sayın Burak KESER’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Müftülük hizmetlerine vermiş oldukları katkı ve desteklerinden dolayı Kaymakam beye teşekkür eden İl Müftümüz, daha sonra Belediye Başkanı Sayın Orhan GAGA’yı ziyaret etti.

İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü de ziyaret eden İl Müftümüz, buradan sırası ile Balya Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Ilıca Mahallesi Şehit Necmi GÜRGEN Ortaokulu gençleri ile bir araya geldi.

Gençlerle buluşmalarında İl Müftümüz gençlere seslenerek; ” Sevgili Gençler! Biz kalem medeniyetin çocuklarıyız. Yeryüzüne iyiliğin inşaasında cehaletin kaldırılmasında kalemin ve yazdıklarının çok önemli etkisi olmuştur. Kalem sıradan bir alet değildir. İnsanlık kalemle kendini bulmuş, kendini tanımıştır. Kalem, Kitap ve Hikmet. Bunlar bize medeniyetimizin emanetidir. Medeni olmanın ölçüsü bunlarla olan irtibatımızla ölçülmelidir. Efendimizin (s.a.v.); ’Hikmet Müslümanın yıtık malıdır, onu nerede bulursa almalıdır’  sözü ne de anlamlı değil mi?” Dedi.

Konuşmalarının sonunda; ”İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, değerli öğretmenlerimize ve hepsinden önemlisi siz sevgili gençlerimize sabırlarınızdan dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum” Dedi.