Malatya'da Eşref Bitlis Erkek öğrenci Yurdunda Sabah Namazı Buluşması

eşref bitlis erkek öğrenci yurdunda sabah namazı buluşması

Malatya'da Eşref Bitlis Erkek öğrenci Yurdunda Sabah Namazı Buluşması

İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, 15.12.2019 Pazar günü Kredi Yurtlar Kurumu Malatya İl Müdürlüğüne bağlı Eşref Bitlis Erkek Öğrenci Yurdunda sabah namazı buluşmasına katıldı.

Sabah namazını kıldıran İl Müftümüz IŞILDAR, namaz sonrasında gençlerle sohbet etti ve şunları söyledi; “Genç, hazine ve define demektir. Yüce Rabbimizin toplumlara gönderdiği en büyük hazinedir gençlik. Gençlik, çocukların olmak istediği, büyüklerin sürekli kalmak istediği bir çağdır. Ömrün hazinesi bu yaşlarda saklıdır. Neslimizin genç olması, dini değerlerimizin gençleştirilmesi, dini hayatın gençleşmesi, toplumun gençleşmesi ve gençlerin dini hayata katılabilmesi çok önemli. Bir anlamda varlığımız siz gençlerimizin varlığına bağlı. Gençlik ve gençler milletimizin istikbal potansiyelidir. Dünyanın değişim ve gelişmelerini, gündemi takip etmek zorundayız. Gençlerimizin milli ve manevi duygularını canlı ve diri tutmamız gerekiyor. Vatan, devlet, millet ve bayrağımızın birliği bizim için çok önemlidir.  Aramıza nifak tohumu ekmek isteyen iç ve dış mihraklara karşı hepimiz uyanık olmalıyız. Bizler de gelecek vadeden imanlı ve şuurlu bir gençlik oluşturmaya çalışıyor, gayret ediyor ve bunun için sizlerle bir araya geliyoruz.”

Gençlere gündemle alakalı sorular soran İl Müftümüz IŞILDAR, doğru cevap verenlere hediye takdiminde bulundu ve program sonrası gençlerle birlikte kahvaltı yaptı.