Bingol'de Mahremiyet Eğitim Semineri Düzenlendi.

mahremiyet eğitim semineri düzenlendi.

Bingol'de Mahremiyet Eğitim Semineri Düzenlendi.

İl Müftülüğümüz Aile Dini Rehberlik Bürosu tarafından Solhan İlçesinde bayanlara yönelik olarak ‘’Mahremiyet Eğitimi’’ konulu seminer verildi.

Seminerde konuşan Müftü yardımcımız Hanife Miran; Mahremiyet eğitimi alan çocuklar kendi özel alanını bilir, bu alanını korur ve başkalarının özel alanlarına saygı gösterir. Bu durum, aynı zamanda çocuğun sağlıklı bir kişilik gelişimine zemin hazırlar. Cinsel tacizlerin arttığı günümüzde çocukları korumanın ilk adımı onlara mahremiyet eğitimi vermektir. Bu eğitim sayesinde onlar kendilerinin ve başkalarının özel alanlarını korumayı öğrenerek daha sağlıklı bireyler olabilirler. Sonuç olarak mahremiyet alanlarını öğrenen birey kendi haklarını ve başkalarının kendisine karşı vazifelerini de erken yaşta kavramaya başlamış olacaktır. Dolayısıyla mahremiyet erken yaşta kazanılmış‘’bireysel alanı korunmuş toplumla iç içe yaşama sanatıdır’’dedi.