Agri'da Gençler Huzurda Buluştu

gençler huzurda buluştu

Agri'da Gençler Huzurda Buluştu

GENÇLER HUZURDA BULUŞTU

Ağrı İl Müftülüğünce her ayın ilk Pazar günü düzenlenen “Sabah Namazında Huzurda Buluşma” programının Ocak ayı buluşması gerçekleştirildi. Cami görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve kıldırılan namaz sonrası İl Müftüsü Tandoğan Topçu cemaate sohbet etti.

İl Müftüsü TOPÇU; Allah resulü buyuruyor ki; Cenazeyi şu üç şey takip eder ailesi, malı ve ameli takip eder. Mevta kabre konduktan sonra ailesi ve malı geri döner. Mevta ile baş başa kalacak olan ise amelidir. O günde insana ne malı ne ailesi fayda verebilir. O gün insana fayda verecek husus selim bir kalptir. Selim bir kalp ise ancak ibadetle elde edilir. Selim kalp namaz kılarak, oruç tutarak, kötülüklerden uzak durarak, Allahın emirlerine uyarak, haramlardan ve kötü işlerden sakınarak olur. Zira cenabı hak şöyle buyuruyor; dikkat edin kalplerin huzuru Allah’ı anmakla elde edilir buyurur. Cennet ve cehennem insana ayakkabı bağı kadar yakındır. İnsan Allah’ın emrettiği şeylere göre yaşayabilirse cennetliktir. Ama Allah’ın yasak ettiği şeylere göre yaşarsa cehennemliktir. Yüce Mevla bizleri cennet ehli üzere eylesin. Cehennem ehli olmaktan muhafaza buyursun diyerek sohbetine son verdi.

Sohbet sonrası cemaatle beraber yapılan toplu zikir ve duanın ardından cami cemaatine ve gençlere çorba ikram edilerek program son buldu.