Hafızlık Bölge Finali Yozgat’ta Yapıldı

hafızlık bölge finali yozgat’ta yapıldı

25 Haziran 2019 - 02:11

2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde başkanlığımız tarafından personelimizin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla; Hafızlık bölge yarışması ilimizde yapıldı.

Çapanoğlu (Büyük)Camiinde yapılan Din Görevlileri arası “Erkek Hafızlık,” bölge birinciliği yarışmasına, Yozgat, Sivas, Aksaray, Konya, Kayseri, Nevşehir ve Niğde illerinin birincileri katıldı.

Yarışmanın komisyon başkanlığını Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hüseyin Küçük, komisyon üyeliğini ise İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevleri M. Ali Erdal, Talha Erdem,  Milli İrade İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Veysel Güngör Eğitim Merkezi Müdürlüğü Eğitim görevlisi Mehmet Deniz Karakurt yaptı.

Yedi il birincisinin katıldığı yarışmada, yarışmacıların gösterdiği performans karşısında komisyon üyeleri bölge birincisini seçmekte zorlandı.

HEDİYELER VERİLDİ

Yarışmada “Erkekler Hafızlık” kategorisinde jüriden en yüksek puanı alan Konya’dan Ali Kan bölge birincisi olurken, Nevşehir ilinden katılan Nazim Karaverli ikinci,  ilimizi temsil eden Ramazan Alkan üçüncü oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hüseyin Küçük, açıklamasında “Diyanet İşleri Başkanlığımızca, Ekim ayında kutlanan camiler ve din görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında, din görevlilerinin moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla “Ezanı Güzel Okuma”, “Etkili Hutbe Sunumu”, “Kur’an-ı Kerim Yüzüne Güzel Okuma”, “Erkek Hafızlık,” “Bayan Hafızlık” gibi bir dizi etkinlikler yapılmaktadır.” diye konuştu.

Programın sonunda yarışmacılara çeşitli hediyeler ve ikramlarda bulunuldu.

Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...