Hafızlık Türkiye Finali Kız öğrenciler Yarışması Adana’da...

Hafızlık Türkiye Finali Kız öğrenciler Yarışması Adana’da Yapıldı

hafızlık türkiye finali kız öğrenciler yarışması adana’da yapıldı

22 Eylül 2022 - 10:10

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ülke genelindeki kız Kur'an kursları arasında düzenlenen "Hafızlık Yarışması’nın Türkiye finali Adana'da gerçekleştirildi. Yarışması'nın birincisi Düzce İli 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursu öğrencisi Nuran Erva Yüksel  oldu
Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerimi yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen Hafızlık Türkiye Finali Kız öğrenciler Yarışması Adana’da yapıldı.
Adana İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışma finaline, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, din görevlileri, öğrenciler, aileler ve vatandaşlar katıldı.
Çukurova Ramazanoğlu Camii Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya, belirli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölge birincisi olan 7 kız öğrenci iştirak etti.
Yarışmanın açılışında konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı “Türkiye finalinin ilimizde yapılmasını sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ederim. Her bir bölgeden finalist olarak Türkiye finaline katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu yavrularımızın yetişmesinde emeği olan başta velilerimiz olmak üzere tüm görevlilerimize de şükranlarımı sunuyorum.” dedi
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Kur'an-ı Kerim'in Müslümanların hayatında çok önemli bir yer tuttuğuna vurgu yapan Şahin şöyle konuştu:
"Hazreti Kur'an bizim hayat kitabımız, şifa kaynağımız, rahmet sebebimizdir." Peygamber Efendimiz (S.a.v). Ümmetin en hayırlısı olarak buyuruyor Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretenleri. Çünkü Kur'an-ı Kerim bizim hayat kitabımız, hidayet rehberimizdir."
Kur'an hafızlarının Peygamber Efendimizin müjdesine nail olacaklarını dile getiren Şahin, "Peygamber Efendimiz başka bir Hadis-i Şeriflerinde ümmetin en şereflilerinin hafızlar olduğunu bize beyan ediyor. Dolayısıyla “Kur'an'ın hafızı olmak, Kur'an'ın muhafızı olmaktır.” Kur'an'ın muhafızı olmak da büyük bir şereftir. 'Kur'an ile dost olanlar Allah'la dost olurlar.' buyuruyor Peygamber Efendimiz. Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek büyük bir şereftir. Yavrularımıza Kur'an-ı ezberletmeye, onları hafız yapmaya özen gösterelim. İnşallah Kur'an bize dünyada yoldaş, ahirette de şefaatçimiz olacak." dedi
İl Müftüsü Mehmet Taşcı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in gerçekleştirdiği konuşmaların ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban “Allah kelamı olan Kuran-ı Kerim’in muhafazası yüce Allah’ın garantisi altında, buna iman ediyoruz. Ama Kuran-ı Kerim indiğinden itibaren Kuran-ı Kerim’i ezberleme, çeşitli malzemeler üzerine yazma gibi çeşitli şekillerde muhafaza etmeye çalışıyorlardı. Ancak Hz. Ebubekir zamanında meydana gelen Yemame Savaşı’nda çok fazla hafızımızın şehit olması vesilesiyle endişelenen Hz. Ömer Hz. Ebubekir'i Kuran-ı Kerim’in toplanması ve kitaplaştırılması konusunda ikna etmiştir. Böylece Kuran-ı Kerim’in tüm levhaları, ayrı ayrı bulunan ayetleri ve sureleri toparlanıp bir kitap haline getirilmiştir; çünkü hafızlar gittiği zaman Kuran-ı Kerim’in muhafazası konusunda sıkıntı olabileceğinden endişe duyulmuştur. O dönemde Kuran-ı Kerim kitap haline getirildi. Dolayısıyla hafızlığın önemi ve işlevi hakkında önemli bir örnek bu, bunun dışında sizler Kuran-ı Kerim’in muhafızlarısınız. Yaptığınız iş, sahip olduğunuz unvan bence dünyevi unvanların çoğundan üstün. Kuran-ı Kerim bizim yüce kitabımızdır. Okunması, muhafazası, yazılması özel bir ihtimam ve usul gerektirir. Kuran-ı Kerim’imizin özellikle çok farklı makamlarda okunması insanların ruhuna iyice işlemesi açısından çok önemli. Hafızlık yarışmalarının yapılması Kuran adabı, kutsiyeti ve saygınlığı bakımından çok önemlidir. İlimizde böyle bir etkinliğin olmasının ilimizdeki İslami hayatın ve inancın da güçlenmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu yarışmada yarışacak tüm hafızlarımıza muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim tüm hafızlarımızı muhafaza etsin.” diyerek başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin komisyon başkanlığında, Bolu İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Edirne İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda;
Düzce     İli 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursu Öğrencisi Nuran Erva Yüksel 1. oldu
Rize Güneysu Ortaköy Köyü Kuran Kursu Öğrencisi Hayrunisa Gökyıldız 2.oldu.
Gaziantep Şahinbey Hoşgör Bülbülzade Kız Kuran Kursu Öğrencisi Ayşegül Tuğçe Özdemir 3. oldu
Yarışmanın sonunda yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...