Hakkari’de Cenaze Defin Malzemeleri Yola çıkarıldı.

Hakkari'de Cenaze Defin Malzemeleri Yola çıkarıldı.

cenaze defin malzemeleri yola çıkarıldı.

13 Şubat 2023 - 14:20

Cenaze defin malzemeleri yola çıkarıldı.

Ülkemizde meydana gelen ve 10 ilimizi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde vefa eden vatandaşlarımızın defin ve tekfin işlemlerinde kullanılacak malzemeleri taşıyan iki tır Hakkari’den yola çıktı.

İl Özel İdare Sekreterliğince sağlanan iki tıra yüklenerek deprem bölgesine gönderilen cenaze defin ve tekfin malzemelerini Hakkari Valiliği himayelerinde ilimiz ve bağlı ilçe Müftülük görevlileri ile Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri hayır sever vatandaşlardan sağladıkları destekle temin ettiler.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İl Müftü Vekil Bilal Beyter; “Deprem bölgesinde yiyecek içecek, barınma ve giyim malzemeleri gibi ihtiyaçların yanında cenaze defin ve tekfin işlemleri için malzemelere (özellikle tabut) ihtiyaç duyulduğunu görevlilerimize bildirmemiz üzerine, herkes kendi görev mahallinde konuya el attı. İl ve ilçe Müftülükleri bünyesinde görev yapan bütün görevlilerin gayretiyle cenazelerin defin işleminde kullanılmak üzere iki tır dolusu malzeme temin edildi ve yola çıkarıldı. Destek veren görevlilerimiz ile deprem bölgesine taşınması için araç temininde bulunan İl Özel İdare Sekreterliği yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı