Hakkari’de Hakkari şehidini Vatan Toprağına Emanet Etti.

Hakkari'de Hakkari şehidini Vatan Toprağına Emanet Etti.

hakkari şehidini vatan toprağına emanet etti.

02 Aralık 2022 - 14:20

Hakkari şehidini vatan toprağına emanet etti.

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Hakkari ili merkez Geçitli Köyü (Piyanıs) nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Nedim Korkmaz vatan toprağına emanet edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak'ın Kuzeyinde icra edilen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada Topçu Uzman Çavuş Nedim Korkmaz (26) şehit oldu. Acı haber askeri ve sivil yetkililer tarafından Şehit Korkmaz’ın ailesine iletildi. Şehadet haberinin duyulmasıyla birlikte Türk bayrakları ile donatılan baba evine şehidin yakınları ile sevenleri akın etti.

Şehit Uzman Çavuş Nedim Korkmaz için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında askeri tören düzenlendi. Daha sonra helallik alınmak üzere naaşı Gazi Mahallesindeki baba evine götürüldü.

İkindi namazını müteakip Merkez Ulu Camii'nde vatandaşların katılımı ile tertip edilen cenaze merasiminde ise şehit Korkmaz’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, silah arkadaşlarının omuzlarında bir süre taşındıktan sonra musallaya konuldu.

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’nun kıldırdığı cenaze namazı ve yaptığı duanın ardından şehit Uzman Çavuş Nedim Korkmaz Gazi Mahallesindeki Mezarlığa götürülerek tekbir, tehlil ve salavatlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit uzman çavuşun cenaze törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları, askeri, mülki ve adli erkan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile şehidin ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.
 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...