Hakkari’de Hakkari Tek Vücut

Hakkari'de Hakkari Tek Vücut

hakkari tek vücut

10 Şubat 2023 - 14:20

Hakkari tek vücut

Ülkemizde meydana gelen ve 10 ilimizi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli deprem tüm Türkiye’de olduğu gibi Hakkari halkını da tek vücutta birleştirdi.

Esnafından sanatkarına, gencinden ihtiyarına, din görevlisinden memuruna, ustasından işçisine kadar bütün vatandaşlar günlük işlerini bırakıp deprem yaralarını sarmanın gayretine düştüler.

Yardım malzemelerinin toplandığı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Gençlik Merkezi adeta iğne atsan yere düşmez misali yardımsever insanlarla dolmuş durumda.

Müftülük görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri ve özellikle yirmi yaş altı gençlerin yardım toplamada, ayrıştırma ve paketleme ile araçlara yüklemede gösterdikleri gayret her türlü takdire şayandır. Bu birliktelik ve dayanışma ruhuna sahip, başkasının acısını yüreğinde hisseden, acıları ayrıştırmayan insanların çoğalmaya devam etmesi bu kederli günlerde moral kaynağı olmaktadır.

Bu arada deprem bölgesinde yardım malzemelerini teslim alan vatandaşlarımızdan duygulandıran mesajlar gelmeye devam ediyor. İsmini açıklamayan bir vatandaşın deprem bölgesinden yazdığı “Bugün gelen yardımları ayrıştırıyordum. Doğunun en uç noktası Hakkari’den gelen yardımlar içinde bir şeyler ilgimi çekti. İnsanlar ne kadar naif düşünüyorlar. Kimisi süt göndermiş, kimisi yöresel çoraplar göndermiş, kimisi evindeki bulguru kavanozlara koyup göndermiş. Kimisi yöresel lifler göndermiş. Kimi çocuklar okuma kitabı ve oyuncaklar göndermiş. Onları ellerime aldığımda o kadar sevindim ki umarım bu hediyeleri alan kişilerde benimle aynı sevinci paylaşır. İnsanı insan yapan duygunun bir kez daha vicdan ve merhamet olduğunu anladım. Tüm Hakkari halkına, doktoruna, askerine, öğretmenine, memuruna teşekkür ederim. Bugün birlik olma günümüz. Kanayan yaraları beraber sarma günümüz. İyilik kazanacak.” ifadeleri dinleyenleri duygulandırdı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...