Hakkari’de Il Müftülüğü Din Görevlilerine Yönelik Tefsir...

Hakkari'de Il Müftülüğü Din Görevlilerine Yönelik Tefsir Dersleri Başlattı.

il müftülüğü din görevlilerine yönelik tefsir dersleri başlattı.

17 Kasım 2022 - 14:20

İl Müftülüğü din görevlilerine yönelik tefsir dersleri başlattı.

İl Müftülüğü, Din Hizmetleri Sınıfında görev yapan personellere yönelik gönüllülük esasına göre tefsir dersleri başlattı.

Tefsir derslerinin ilki, Vali Yardımcısı Talha Battal, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Müftülük büro personelleri ve din görevlilerinin katılımıyla Merkez Halilurrahman Camiinde yatsı namazının kılınmasından sonra yapıldı.

İlk dersi veren Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş Kur’an-ı Kerimin nüzül şekli, Mekki ve Medeni sureleri, anlaşılması için yapılması gerekenleri anlattıktan sonra Enam Suresinin 103-110 ayetlerinin tefsirini yaptı.

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Fakirullahoğlu; “Tefsir; Allah'ın (c.c.) muradını, insanın idraki oranında ortaya koymaya çalışır. Kur'an-ı Kerim'in anlaşılmasını hedefler ve bununla ilgili yöntem ve teknikleri ortaya koyar” dedi.

“Tefsirin, iman hakikatlerinin anlaşılması, gün yüzüne çıkması ve anlatılması için yapıldığını” belirten Fakirullahoğlu;

“Bazıları, bizim kitabımızda her şey açıkça yazılmıştır, tefsire ne gerek var diyerek Kur’ân tefsirlerine karşı çıkıyorlar. Halbuki Kur’ân-ı Kerîm, ilk nazil olduğu günden beri tefsir edilmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ilk müfessir olarak, inen âyetleri sahabelerine açıklamış, onlara örnek olarak uygulamasını da kendi hayatı ile göstermiştir. Ayeti Kerimede Yüce Allah’ın ‘Ey Resulüm sana da, bu zikri indirdik ki insanlara açıklayasın’ diye buyurması Kur’an-ı Kerimin insanların anlayacağı şekilde açıklanmasının gereğine işaret edilmektedir." ifadelerinde bulundu.

Müftü Fakirullahoğlu; "Bu vesileyle bugün itibariyle başlamış olduğumuz tefsir dersleri hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerimi daha güzel anlamamıza ve yorumlamamıza sebep olacak. Edindiğimiz yeni bilgi ve tecrübeleri cemaatimizin istifadelerine sunalım” diyerek sözlerini noktaladı.

Akabinde din görevlileri ile yapılan istişare sonunda tefsir derslerinin her hafta Çarşamba günü Yatsı namazının kılınmasından sonra Merkez Halilurrahman Camiinde yapılması yönünde karar kılındı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...