Hakkari’de Il Müftülüğü’nden Gençlere özel Ilgi

Hakkari'de Il Müftülüğü’nden Gençlere özel Ilgi

il müftülüğü’nden gençlere özel ilgi

15 Kasım 2022 - 14:20

İl Müftülüğü’nden gençlere özel ilgi

Üniversiteli gençlere Şemdinli ilçesi ve tarihi mekanlarını gezdiren İl Müftülüğü, Liseli gençler için de Diyarbakır turu düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ‘Gençliğe Değer Projesi’ kapsamında düzenlenen gezi programı İl Müftülüğü himayesinde İl Gençlik Koordinatörü Medeni Kazak tarafından organize edildi. Din Görevlileri İbrahim Duran, Abuzeyit Erik ve Hasan Erik nezaretinde gerçekleştirilen geziye 10 ve 11. sınıflarda okuyan 30 öğrenci katıldı.

Merkez Ulu Camisi avlusunda düzenlenen uğurlama töreninde konuşan il Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu gençlere; “Okulların ara tatile girmesi fırsatından yararlanarak maneviyat kokan, Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır ilini ve tarihi mekanlarını görmenizi istedik.” dedi.

Gezi programı için araç tahsisinde bulunan Hakkari Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek konuşmasına devam eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu gençlere şu tavsiyelerde bulundu. “Okulların birinci ara tatile girmesini fırsat bilerek sizler için bu gezi programını düzenledik. Elinize geçen bu fırsatı iyi değerlendirin. Zira her şeyin telafisi mümkün ancak fırsatın telafisi mümkün değildir. Bir daha böyle bir imkanı elde edemeyebilirsiniz. Ziyaret edeceğiniz maneviyat kokan mekanların tarihi geçmişlerini inceleyerek ibret almaya çalışın. Allah’ın dinini tanıtmak, yaymak ve dünyaya hakim kılmak için hayatlarını bahşedip o bölgede medfun bulunan şahsiyetlerin yaşantıları hakkında bilgi edinin. İslam dinini bilen, okuyan ve yaşayan kimseler olmaya gayret gösterin. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’i ve ashabını örnek alın. İnsanlara karşı samimi olun. Doğrularla olun, yanlışlardan uzak durun. Bu vesileyle gezinin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan dilerim. Gerek ilimizde ve gerekse Diyarbakır ilinde programın düzenlenmesine maddi ve manevi katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür ederim ” dedi.

İki gün devam eden gezi programında gençler Diyarbakır merkez ve ilçeleri ile tarihi mekanları ziyaret ettiler.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Medeni Kazak ve geziye katılan gençler programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret