Hakkari’de Ilimiz şemdinli Ilçesinde Kız öğrencilerine Icazet...

Hakkari'de Ilimiz şemdinli Ilçesinde Kız öğrencilerine Icazet Merasimi Düzenlendi.

ilimiz şemdinli ilçesinde kız öğrencilerine icazet merasimi düzenlendi.

27 Eylül 2022 - 14:20


İlimiz Şemdinli İlçesinde Kız öğrencilerine İcazet Merasimi Düzenlendi.

İlimiz Şemdinli ilçesinde Hz. Aişe Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursunda öğrenim görüp hafızlık sınavında başarılı olan 56 kız öğrenci için icazet programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı burada yaptığı konuşmasına hafızlığını tamamlayan öğrencileri ve hocalarını tebrik ederek başladı.

Eğitimde katkıları olan il ve ilçe müftüsüne de teşekkür eden Prof. Dr. Martı, "Bu vesileyle aranızda olmak çok büyük bir bahtiyarlık. Allah'a şükür ki bize böyle evlatlar verdi. Evlatlarımız Kur'an'ı ezberleyerek cennet tacı takmayı hak ettiler.” dedi.

Martı, “Allah vatanımızda, topraklarımızda hafızlarımızı eksik etmesin, bizleri cehaletin karanlığında bırakmasın. Kur'an'ın izinden giden erdemli insanlar olmamızı nasip eylesin. Allah bizi Kur'an-ı Kerim'i okuyan, okutan, seven, anlayan, yaşayan ve sonunda cenneti kazanan kullarından eylesin. Hafızlık müessesesine katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. Hafızlık yapan her yavrumuzun işlerini kolay etsin. Allah, genç nesillerimizi bu şerefli yoldan ayırmasın." diyerek sözlerine son verdi.

Program hafız öğrencilere icazet, hediye takdimi ve dua ile sona erdi.

Programa Vali İdris Akbıyık, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Şemdinli Kaymakamı Batuhan Taşgın, Strateji Geliştirme Başkanlığı Plan ve Programlar Daire Başkanı Semahat Özgenç, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, ilçe müftüleri, müftülük personeli, öğrenci velileri ile vatandaşlar katıldı.
 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...