Hakkari’de Müftülük Görevlileri Depremzedelerin Yanında

Hakkari'de Müftülük Görevlileri Depremzedelerin Yanında

müftülük görevlileri depremzedelerin yanında

08 Şubat 2023 - 14:20

Müftülük görevlileri depremzedelerin yanında

Ülkemizde meydana gelen ve 10 ilimizi büyük çapta etkileyen deprem felaketinde zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için Müftülük görevlileri gece gündüz çalışıyor.

Depremde vefat eden vatandaşlarımızın defin ve tekfin işlemlerini yürütmek, manevi danışmanlık yapmak ve arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmak üzere İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu başkanlığında deprem bölgesine giden vaiz, Kur’an kursu öğreticileri, imam-hatip, müezzin-kayyım memur ve şoförler hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak hizmet vermeye devam ediyorlar.

Ayrıca, ilde kalan görevliler görevli bulundukları mahallerde Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve devletin yetkili kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen yardım kampanyalarına maaşlarının bir kısmından feragat ederek katkı vermenin yanında vatandaşlarımızı da bu konuda bilinçlendirmek için var güçleri ile çalışmaktadırlar.

Bu kapsamda, Durankaya Beldesi Güvenir Camii İmam-hatibi Metin Berşan nezaretinde toplanan bir kamyon gıda, giyim ve battaniye gibi yaşam malzemeleri ile Aşağı Derecik Köyü Hüseyin Bateyi Camii İmam-hatibi İlyas Akdoğan öncülüğünde toplanan ihtiyaç malzemeleri ilgili kurumlara teslim edildi.

Konuya dair konuşan İl Müftü Vekili Bilal Beyter; “Allah muhafaza hepimiz depremzede olabiliriz. Onlar gibi kışın bu soğuk günlerinde kar, yağmur altında aç, susuz ve barınaksız kalabiliriz. Afete uğrayan kişilerin yaşadığı en kötü duygu yalnız bırakılma duygusudur. Bizlerin de depremden zarar gören vatandaşların yanında olması, onların derdini kendi derdi bilmesi dini ve insani bir vecibedir. Bu sebeple Müftülük olarak ‘depremzedeler için neler yapabiliriz’in derdinde olmalıyız. Bu kapsamda depremin başladığı ilk günden bu güne din görevlileri olarak maddi ve manevi katkılarla deprem mağdurlarının yanında olmaya gayret ettik. Cemaati bu konuda bilinçlendiriyoruz. Devletimizin yetkili kurum ve kuruluşlarınca başlatılan ayni ve nakdi yardım kampanyalarına bizzat destekte bulunduğumuz gibi vatandaşlarımızı da katkı vermeye davet ettik, ediyoruz. Bu vesileyle kar kalındığının bir metreyi geçtiği kışın bu zor günlerinde bir afet gönüllüsü gibi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak sahada çalışan Müftülük görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri ve deprem mağdurları için maddi ve manevi katkı veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yüce Allah memleketimizi, müslümanları ve bütün insanlık alemini bu tür afet ve belalardan muhafaza eylesin.” ifadelerinde bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Müftülük Personeli Ile Bayramlaştı.
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Müftülük Personeli Ile...
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...