Hakkari’de üniversite öğrencileri şemdinli Gezisinde Buluştu.

Hakkari'de üniversite öğrencileri şemdinli Gezisinde Buluştu.

üniversite öğrencileri şemdinli gezisinde buluştu.

14 Kasım 2022 - 14:20

Üniversite öğrencileri Şemdinli gezisinde buluştu.

İl Müftülüğünce, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Hakkari Erkek Yurdu ile Afife Kız Yurdunda kalan öğrencilere yönelik Şemdinli Gezi Programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Gençliğe Değer Projesi’ kapsamında Hakkari Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler için düzenlenen gezi programı, İl Müftülüğü himayesinde KYK Manevi Danışmanları Tahir Cindioğlu ile Zübeyde Seven tarafından organize edildi.

Gezi vesilesiyle Hakkari Erkek Yurdu bahçesinde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu; “Gençler sizler istikbalimizsiniz, geleceğimiz sizlere emanettir” dedi.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu; “Değerli öğrenciler; günübirlik bile olsa sizleri derslerin stresinden uzaklaştırıp ilimizin tarihine ışık tutan yeni mekanlar görmenizi, yeni tecrübeler edinmenizi ve yeni kişilerle tanışmanızı istedik. Zira Üniversite hayatı ders ve eğitimle sınırlı değildir. İçerisinde çok fazla şey barındırır. Her zaman öğrenecek yeni şeyler, yaşanacak yeni anlar ve keşfedilecek yeni yerler vardır.” sözleriyle konuşmasına başladı.

Fakirullahoğlu; “Sizler istikbalimizsiniz. Geleceğimiz sizlere emanettir. Çağdaş ve müreffeh bir ülkede, gelecek kaygısı taşımadan yaşamak istiyorsak daha bugünden elimizi sıkı tutacağız. Derslerimize önem vereceğiz. Öğretmen ve öğrencilerle iyi geçineceğiz. Milli ve manevi duygularımızdan taviz vermeyeceğiz. Doğruluktan ayrılmayacağız. Ahlaklı ve güvenilir olacağız. Kitabımız Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v.) rehber edineceğiz. Vatan ve millete düşmanlık yapan sapkın kişi ve örgütlerin ağına düşmeyeceğiz. Allah rızası için sizleri seviyoruz. Gezinin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Ayrıca gezi için araç tahsisinde bulunan İl Özel İdare Sekreterliğine teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu. Ve yaptığı dua ile öğrencileri Şemdinli İlçesine uğurladı.

Öğrenciler Şemdinli ilçesinde; Bağlar (Nehri) Köyünde medfun bulunan Seyit Taha-i Hakkari’nin mezarı ile Kayme Sarayı, tarihi Taş Köprü ve diğer tarihi mekanları gezerek stres attı.

Akabinde geziye katılan kız öğrenciler Hz. Aişe Yatılı Kız, erkek öğrenciler ise Hz. Ali Yatılı Kur’an Kurslarında Diyanet Hakkari İzcilik İl Lideri Yusuf Yanıç’tan izcilik eğitimi aldı.

Gezi dolaysıyla KYK manevi rehberleri ve öğrenciler İl Müftülüğü ile araç tahsisinde bulunan Hakkari İl Özel İdare Sekreterliği yetkililerine teşekkür ettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret