Hatay’da 160 Hafızımız Icazet Aldı

Hatay'da 160 Hafızımız Icazet Aldı

hatay'da 160 hafızımız icazet aldı

11 Aralık 2022 - 14:35

Hatay'da İl Müftülüğüne bağlı Kur'an Kurslarında eğitimlerini tamamlayan 160 kursiyer için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Antakya Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen merasimde program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, törende yaptığı konuşmada, Kur'an'ın insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran, huzur vesilesi bir kitap olduğunu söyledi.

Hafızların Kur'an-ı Kerim'i muhafaza ettiklerini anlatan Şahin, "İnsanlık ve ümmeti Muhammed adına o sorumluluğu bizim üzerimizden alan işte bu kıymetli hafızlarımızdır. Çünkü Kur’an-ı Kerim’i ezberleme Farz-ı Kifayedir. Onları canı gönülden tebrik ediyorum." dedi.

Şahin, Türkiye'de 70'li yıllardan beri yapılan hafızlık sınavlarında belge alıp kendini hafız diye tescillendirenlerin sayısının 200 bine yaklaştığını dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti;

"Bu sene ise daha özel bir durum var. Türkiye tarihinde ilk defa 12 binli rakamlarla bu sene hafızlarımız icazetlerini aldılar. Bu seneki hafızlık icazetini alanların sayısı en yüksek rakamdır. Allah'a hamdolsun. Diyanet İşleri Başkanlığımız artık 4-6 yaşlardan başlayarak ölünceye kadar herkese Kur'an hizmeti sunuyor. Camilerimizde, kurslarımızda ve istendiği zaman devletin her kurumunda sınıflar açmak suretiyle isteyen herkese Kur'an öğretiyoruz. Artık Kur'an okumayı bilmeyen kalmasın."

İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili de hafızlık belgesi almaya hak kazanan gençleri ve onları yetiştiren ailelerini tebrik ederek, İl Müftülüğümüz Kur’an hizmetinin 7’den önce, 70’den sonraya anlayışıyla tüm kesimlere ulaştırıldığını ifade etti.

Diyanet TV programcısı Necip Karakaya ve ekibi ilahiler söyledi.

Konuşmaların ardından, hafızlığını tamamlayan 160 öğrenciye protokol üyelerince icazet belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Törene, Hatay Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu, il Müftü yardımcıları, Emekli il müftüleri, ilçe müftüleri, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.