Hatay’da Arsalarını Türkiye Diyanet Vakfına Bağışladılar

Hatay'da Arsalarını Türkiye Diyanet Vakfına Bağışladılar

arsalarını türkiye diyanet vakfına bağışladılar

14 Temmuz 2021 - 14:35

Hatay Arsuz’lu hayırsever vatandaşlar, din hizmetlerinde kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfına arsa bağışında bulundular.

Hayırsever Hacı Mehmet Ergün ve hayırsever Gani Yılmaz, din hizmetlerinde kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) arsa bağışında bulundular.

Arsuz İlçesi Gökmeydanı Mahallesi'nde Hacı Mehmet Ergün, Türkiye Diyanet Vakfımıza, Yaklaşık 5 Dönüm, Arpaçiftliği Mahallesi'nde ise hayırsever Gani Yılmaz Türkiye Diyanet Vakfımıza takriben bir dönüm arsa bağışında bulundular. Gökmeydan da Vakfedilen arsaya Cami, Müftülük Külliyesi, Kur'an Kursu ve lojmanların yapılması planlanmaktadır. Aynı zamanda vakfedilen bu arsalar, Arsuz'da Türkiye Diyanet Vakfına bağışı yapılan ilk arazi olma özelliğini taşımaktadırlar.

Arsa bağışını Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden TDV Arsuz Şubesi Başkanı ve İlçe Müftüsü Mehmet Sain, her iki hayırsevere de teşekkür ederek şunları söyledi: “Türkiye Diyanet Vakfı hayırsever vatandaşlarımızın bu gibi bağışlarını yörenin ihtiyaçlarını gözeterek en verimli şekilde din hizmetlerinde kullanarak vatandaşlarımızın istifadesine sunmaktadır. Dinimiz bizlere hayır işlerinde harcanan malın azalmadığını öğretmektedir. Rabbimizin Hadid Suresi'nde açıkça bildirdiği gibi; “Kim Allah’a güzel bir borç verirse, Allah bunu fazlasıyla öder. Ayrıca ona pek değerli bir ödül de vardır.” Hayır işinde verilen de yapılan da ahiret için yatırımdır. Biz Müslümanlar dinimizden öğrendiğimiz şekilde malımızı Allah yolunda iyilik için kullanmalıyız."

Tüm hayırseverleri böylesi anlamlı bağışlarda bulunmaya davet eden Müftü Sain, Türkiye Diyanet Vakfı Olarak Hacı Mehmet Ergün ve Gani Yılmaz'a teşekkür ederek “Sadaka-i cariye olan bu hayırlarının Allah katında kabullerin en güzeli ile kabul olmasını temenni ederim” dedi.

 

 

Haber Arsuz 13.7.2021

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı