Hatay’da Arsuz Pirinçlik Mahallesi 4-6 Yaş Kur’an Kursu...

Hatay'da Arsuz Pirinçlik Mahallesi 4-6 Yaş Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

arsuz pirinçlik mahallesi 4-6 yaş kur’an kursu dualarla açıldı

27 Kasım 2021 - 14:35

Arsuz İlçe Müftülüğü ve Pirinçlik Mahalle Muhtarı Kasım Uğur  öncülüğünde, Arsuz Kaymakamlığı destekleriyle mahalle sakinleri tarafından yapımı tamamlanan Pirinçlik Mahallesi 4-6 yaş Kur’an Kursu, 26 Kasım 2021 Cuma günü dualarla açıldı. 

Programda konuşan İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili şunları söyledi: "Kültürümüzde 7’den 70’e eğitim diye bir söz vardır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak  7’den önce 70’ten sonra diye bunu tashih edip devam ediyoruz. Dolayısıyla toplumun her kademesine Din Hizmetini ulaştırmak gayretiyle çalışıyoruz”
 

İl Müftümüz Bilgili konuşmasının sonunda “Başta Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, İlçe Müftüsü Mehmet Sain ve Pirinçlik Mahalle Muhtarı Kasım Uğur olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Arsuz’umuza hayırlı olsun inşallah" dedi.
 

Açılışta konuşan Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar ise; “4-6 yaş çağındaki eğitim akademik anlamda en verimli eğitimdir. Buraya gelen öğrencilerimiz temel dini bilgileri öğrenecekler ve gönüllerince oynayıp eğlenecekler. Çocuğa yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Pirinçlik mahallemizde yapımını tamamladığımız Kur’an kursu ilçemizde bulunan ikinci 4-6 yaş Kur’an olmaktadır. İlçemizde bu kurslarımızın artırılması için tüm imkânlarımızı kullanacağımızı da belirtmek istiyorum. Bizler inanıyor ve biliyoruz ki çocuklarımız bizim geleceğimiz ve istikbalimizdir. Çocuklarımıza yapacağımız her yatırım ailemize, kendimize, memleketimize ve geleceğimize yaptığımız bir yatırımdır. Kur’an Kursumuzda çocuklarımız sadece Kur’an-ı Kerim okumasını öğrenmeyecek, okul öncesi eğitim ile sosyalleşmeleri de sağlanacaktır” dedi.
 

Açılış törenin ardından İl Müftümüz Bilgili ve Kaymakam Gökpınar ile protokol üyeleri çocuklarla birlikte Pirinçlik Mahallesi 4-6 Yaş Kur’an kursunu gezerek ilk derse katıldı.
 

Programa; Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili, İlçe Müftüsü Mehmet Sain, İlçe Jandarma Komutanı Barkın Eryılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, sivil toplum örgütleri temsilcileri, kamu kurum amirleri Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

 

Haber26.11.2021


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”