Hatay’da Dörtyol’da 26 Kız öğrenci Için Hafızlık Taç...

Hatay'da Dörtyol’da 26 Kız öğrenci Için Hafızlık Taç Giyme Merasimi Yapıldı

dörtyol’da 26 kız öğrenci için hafızlık taç giyme merasimi yapıldı

22 Ocak 2020 - 14:36

İlimiz Dörtyol İlçe Müftülüğümüze bağlı Merkez Yatılı Kur'an Kursunda hafızlık eğitimi alarak diplomalarını almaya hak kazanan 28 hafız için 21 Ocak 2019 Cuma günü Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda icazet töreni düzenlendi.

Programa, İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, Dörtyol İlçe Müftüsü Bilal Kadı, öğrencilerin aileleri ve hanım kardeşlerimiz katıldı..

Programda konuşan Dörtyol İlçe Müftüsü Bilal Kadı; 28 hafızı daha Dörtyol'a kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek Kur’an öğretiminin öneminden bahsetti. Gayretlerinden dolayı öğreticileri tebrik etti ve başarılar diledi.

İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu’da konuşmasında; hafızlığın öneminden bahsederek şu ayetleri anlattı:

Doğrusu biz sana, taşıması zor bir söz vahyedeceğiz. (Müzzemmil: 5) Kuşkusuz bu Kur’an en doğru olana iletir; dünya ve âhiret için yararlı işler yapan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler. (İsra: 9) Âhirete inanmayanlara gelince, onlar için de ağır bir azap hazırladık. (İsra: 10)

 Hem hâmil, ham âmil, hemde kâmil olmak.

Elfazını hâmil, ahkamıyla âmil, ahlakıyla kâmil olan birer hafız olurlar diyen İl Müftümüz hafızlarımıza şu beş tavsiyede bulundu,

Kıraatü’l-Kur’an, Hıfzu’l-Kur’an, Fehmül’l-Kur’an, Amelü’l-Kur’an, Bi şefaati’l-Kur’an

İl Müftümüz konuşmasının devamında şu hadisi anlattı: “Eğer Cennetlikler gibi yaşamak istiyorsanız, Şehitler gibi ölmek istiyorsanız, dirilme gününde kurtulmak istiyorsanız, sıcak günde gölgelendirmeyi arzu ediyorsanız, Kur'an'a sarılın, Kur'an-ı tedris edin, Kur'an-ı öğrenin, çünkü o Allah'ın kelamıdır. O şeytandan korunma vesilesidir ve mizanda-terazide tercih üstünlük sebebidir.

Kur’an’ı anlamak gerektiğini, ondaki emir ve yasakları, verilen haberlerden ibret alarak Kur’an’ın yaşanması, hayata tatbik edilmesi gerektiğini bunu yapanların karşılığını dünyada ve ahirette göreceklerini ve Kur’an’ın ahirette şefaatine nail olacaklarını, Peygamber Efendimizin (s.a.v), “Oruç ve Kur’an kıyamet günü sahibine şefaatçı olacaktır.” buyurduğunu, dolayısıyla Kur’an’a hizmet edenlerin, ona destek olanların, onu okuyanların, ezberleyenlerin, bunlara yardımcı olanların, hem dünyada hem ahirette bunun karşılığını göreceğini ifade eden İl Müftümüz; Hafızlarımızın anne-babasını, hocalarını tebrik etti, Dörtyol İlçesinde görev yapan din görevlilerine ve Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti, başarılar diledi.

Konuşmaların ardından, hafızlara diplomaları verildi ve taçları takıldı. İl Müftümüz ve Dörtyol İlçe Müftüsü tarafından hafızlarımıza altın ve Başkanlığımız yayınlarından eserlerin de bulunduğu çeşitli hediyeler takdim edilerek  program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hatay'da Belen Issume Camii Deprem Sonrası Tadilat Ve Genişletme çalışması Tamamlanarak Kılınan Ilk Cuma Namazı Ile Dualarla Ibadete Açıldı.
Hatay'da Belen Issume Camii Deprem Sonrası Tadilat Ve Genişletme...
Isparta'da Gülkent Anadolu Lisesi öğrencilerinden Doğu Türkistan’a Yardım
Isparta'da Gülkent Anadolu Lisesi öğrencilerinden Doğu...