Hatay’da Il Müftülüğümüzde Geleneksel Hatim-der 40 Hadis...

Hatay'da Il Müftülüğümüzde Geleneksel Hatim-der 40 Hadis Ezbere Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

il müftülüğümüzde geleneksel hatim-der 40 hadis ezbere güzel okuma yarışması yapıldı

03 Haziran 2022 - 14:35

İnsanlığın kurtuluşu için âlemlere rahmet olarak gönderilen merhamet ve şefkat güneşi Peygamberimiz Hz Muhammed (sav)'in İslam'ın ana kaynaklarından ikincisi olan hadislerini öğrencilerimize öğretmek ve ezberletmek, bu sayede yeni yetişen nesillerimizde Peygamber sevgisi oluşturmak, öğrencilerimizin O'nun insanlığa verdiği mesajları doğru anlamasını sağlamak, öğrencilerimize O'nun üstün ahlakını öğreterek onları kötü huy ve alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışmak, öğrenciler arasında birlik, beraberlik, sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Hatay İmam Hatipliler Derneği’nin  (Hatim-Der) İl Müftülüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde düzenlediği 40 Hadis Ezbere Güzel Okuma Yarışması İl Müftülüğümüzde yapıldı.

2 Haziran 2022 Perşembe günü İl Müftülüğümüz Konferans Salonunda gerçekleşen programa; Mustafa Kemal Üniversitesi (M.K.Ü) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen,  İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu ile STK Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Hatim-Der Başkanı Mehmet Çolak’ın açış konuşması ve İl Müftümüz Bilgili’nin selamlama konuşmasıyla devam etti.

İl Müftü Yardımcımız Murat Akçay’ın başkanlığında, M.K.Ü İlahiyat Fakültesi Öğrt. Üyeleri Dr. Recep Bilgin ile Muhammed İkbal İlhan, İl Vaizi Abdullah Şanlı ve Antakya İlçe Vaizi Emine Temizkan'ın üyeliğinde teşekkül eden komisyon tarafından İl Müftülüğümüz Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmada çeşitli elemelerin ardından finale kalan 6 öğrenci 40 hadis yarışmasında, 5 hadisi hem Türkçe hem Arapça okudu.

Yarışma sonunda, protokol üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyeleri takdim edildi.


 

Haber2.6.2022

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...