Hatay’da Il Müftümüz, Kumlu Ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Camiinde...

Hatay'da Il Müftümüz, Kumlu Ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Camiinde Ilk Cuma Namazını Kıldırdı

il müftümüz, kumlu ilçesi hoca ahmet yesevi camiinde ilk cuma namazını kıldırdı

30 Kasım 2019 - 14:36

Kumlu İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Cami ibadete açılarak sakal-ı şerif ziyareti yapıldı.

Yapımına 2018 yılında başlanıp 1 yıl gibi kısa bir zamanda yapımı tamamlanan Hoca Ahmet Yesevi Camii 29 Kasım 2019 tarihinde kılınan Cuma namazının ardından ibadete açıldı.

Programa; Kumlu Kaymakamı Ercan Kayabaşı başta olmak üzere İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Reyhanlı İlçe Müftüsü Murat AKÇAY, Kırıkhan İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ ve Kumlu İlçe Müftü V. Hasan YEŞİLDAL ile Kurum Müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Osmaniye İl Müftüsü iken 2008 yılında emekliye ayrılan Zeki SARILAR’ın vefat eden hanımının hayrına yaptırdığı Hoca Ahmet Yesevi Camide Cuma namazı öncesi cemaate vaaz eden İl Müftümüz, “Kabe’den sonra Mescid-i Aksa, Kuba Mescidi ve Mescid-i Nebevi inşa edilmiştir.  Yeryüzündeki bütün mescitler Kabe’nin birer şubesidir diyerek şu ayeti okudu. “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.” (9 s 18 a) Kuba Mescidi ve Mescid-i Nebevi inşaatında bizzat çalışan Peygamber Efendimiz (Sav)   “Kim Allah rızası için bir mescit yaparsa/yaptırırsa Allah da onun için cennette benzeri bir (ev) yapar. (Müslim, Zühd, 44)” buyurarak insanları Cami yaptırmaya teşvik etmiştir. Cami çok hızlı bir şekilde tamamlanmış olup ve 4-6 yaş Kur’an Kursu da en kısa sürede tamamlanacaktır. Camimizin ibadete açılması için büyük gayret sarf eden emekli Müftü Zeki SARILAR hocama ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Kumlu İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Camiinde kılınan ilk cuma namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

Sakal-ı Şerif, hanım kardeşlerimiz için de ikindi namazı sonrası ziyarete açıldı.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”