Hatay’da Il Müftümüzden Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...

Hatay'da Il Müftümüzden Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Ziyaretleri

il müftümüzden camiler ve din görevlileri haftası ziyaretleri

03 Ekim 2020 - 14:35

Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle, İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili, İl Müftü Yardımcımız Nazife Sağlamoğlu ile birlikte, Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan ve Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman’ı makamında ziyaret ettiler.

İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2020 yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” temasını “Cami ve İlim” olarak belirlediğini ifade ederek: “Başkanlığımızın her yıl bir tema belirlemesinden kasıt Camiyi yeniden hayatın merkezine taşımak ve asli hüviyetini yeniden kazandırmaktır. İşte bu noktada 2020 yılında Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1 Ekim 2020 Perşembe günü başlayıp 7 Ekim Çarşamba günü sona erecektir. Hafta boyunca İl ve İlçe Müftülüklerimizde “Cami ve İlim” konulu çeşitli etkinlikler Covıd-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirilecektir.

İl Müftülüğü olarak farklı etkinliklerle “Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nı en güzel şekilde kutlayacağız. Gereken hazırlıklar kurulan komisyon maharetiyle tamamlanmış olup planlanan programlar dünyayı saran salgın dolayısıyla hafta boyunca İl Müftülüğü sosyal medya hesaplarımızdan gerçekleştirilecektir. Buna göre her yaştan insanımızı kucaklayan camilerimizi hayatımızın merkezine alalım. Huzur, mutluluk, kardeşlik, dayanışma ve ilim mekanları olan camileri kendimiz için fırsat mekanları olarak değerlendirelim.” dedi

Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan ve daha sonrasında ziyaret edilen Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür edip Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ettiler.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”