Hatay’da Ilimizde 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü...

Hatay'da Ilimizde 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

ilimizde 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü etkinlikleri

16 Temmuz 2021 - 14:35

FETÖ terör örgütü tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde Hatay Valiliği koordinesinde İlimizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle anıldı.

İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne, Aziz şehitlerimizin huzurunda Kur’an tilaveti ve dualarla başladı.

Şehitler için hatimler okundu, dualar edildi

15 Temmuz'u unutmamak, 251 vatan evladını hatırlamak, ruhlarını şad etmek üzere öğle namazı öncesi Antakya Habib-i Neccar Camii’nde İl Müftü Yardımcımız Murat Akçay, Ulu Camii'nde Defne İlçe Müftüsü Mehmet Emin Eneç, Miraç Camii'nde ise Başkanlık Müftüsü Ahmet Altıok Vaaz verdi.

Vaaz sonrası Din-ü devlet, mülk-ü millet için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığımız programda, 251 şehidimiz için okunan 251 Hatm-i Şerifin duası yapıldı.

Şehitlikler ve şehit yakınları ziyaret edildi

Hatay Valimiz Sn. Rahmi Doğan, İl protokol üyeleri, İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili ve şehit ailelerinin katılımıyla Saat 13.00’te Antakya Şehitliğine ziyaret gerçekleştirildi.

Şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakılarak, vatanı için gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen başta 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili tarafından dua edildi.

İl Müftü Yardımcımız Murat Akçay, Nimet Öksüz Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice Akçay ve Miraç Camii İmam-Hatibi İbrahim Kefçi ile birlikte Antakya’da bulunan Aziz şehitlerimiz Mehmet Uçar, Adil Yılmaz, Sergen Pamukçu ve İlker Uylaş’ın ailelerini  ziyaret etti.

Antakya Cumhuriyet Alanında saat 21.00’de düzenlenen programa Hatay Valisi Sn. Rahmi Doğan, İl protokol üyeleri, İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili ve vatandaşlar katıldı. İl Müftülüğümüz İlahi Grubunun ilahiler söylediği  programda İl Müftümüz Bilgili dua etti.

Ayrıca gece saat 00:13’te ilimiz genelindeki camilerin tamamında eş zamanlı olarak salalar okundu.

 

Haber15.7.2021


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il Müftülüğümüz Ev Sahipliğinde Yapıldı.
Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il...
Agri'da Etkili Hutbe Sunumu Eğitim Semineri
Agri'da Etkili Hutbe Sunumu Eğitim Semineri