Hatay’da Ilimizde ı. Gençlik Buluşması Pilav şenliği...

Hatay'da Ilimizde ı. Gençlik Buluşması Pilav şenliği Düzenlendi

ilimizde ı. gençlik buluşması pilav şenliği düzenlendi

01 Temmuz 2021 - 14:35

Hatay İl Müftülüğü İl Gençlik  Koordinatörü Zübeyde Dokur organizasyonuyla bu yıl 1. si düzenlenen “I. Gençlik Buluşması Pilav Şenliği” 30 Haziran 2021 Çarşamba günü ikindi namazı sonrası Miraç Camii'nde  gerçekleşti. 

Başta İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili olmak üzere; İl Müftü Yardımcımız Murat Akçay, Defne İlçe Müftüsü Mehmet Emin Eneç, Şube Müdürü Memiş Kelletaş ve Din Görevlilerinin katıldığı, İlçelerimizden gelen lise ve üniversite düzeyindeki çok sayıda öğrenciyle coşkulu bir şekilde geçen programda; Mevlid-i Nebi yarışmasında dereceye girenlere İl Müftümüz Bilgili tarafından ödülleri verildi.
 
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftümüzün açış konuşması ile devam etti. İl Müftümüz konuşmasında, Maddî ve manevî emeği geçenlere ve programa katılan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

"Kutsal kitabımız Kur'an'a baktığımızda örnek gençleri; Habil, Yusuf, İsmail ve Meryem'i anlatır bize.. Ve dört konuda gencin kendisini iyi geliştirmesini ve yetiştirmesini ister. Bu dört husus ise; sağlam bir inanç, ana babaya saygı ve hürmet, Din ve kan kardeşine sevgi ve helal - temiz gıdadır. Gençlerimizin bu dört hususa dikkat ederek geleceğe hazırlanmasını istirham ediyoruz" 
 
Ney eşliğinde söylenen ilahiler ile devam eden program, İl Müftü Yardımcımız Murat Akçay tarafından yapılan kapanış duasının ardından pilav ikramı ve takdim edilen hediyeler ile sona erdi.


 
Haber.30.6.2021


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...