Hatay’da “kur’an Ve Sünnette Aile” Konulu Konferans

Hatay'da “kur’an Ve Sünnette Aile” Konulu Konferans

“kur’an ve sünnette aile” konulu konferans

02 Aralık 2022 - 14:35

​01 Aralık 2022 Perşembe günü saat 10.00’da Hatay Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde 5 farklı ilçede 5 hafta boyunca devam edecek olan "Aile Okulu Programlarının" 2. Semineri gerçekleşti.

Programda; İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ile İl Müftü Yardımcıları Murat Akçay ve Abdullah Sertoğullarından, Antakya ve Defne İlçelerimizde görev yapan din görevlileri, Kur’an kurslarımızda eğitime devam eden yetişkin öğrenciler ve öğrenci velileri hazır bulundu.

Antakya Ulu Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Kuzu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan “Aile” konulu sinevizyon gösteriminin ardından İl Müftülüğü Mûsikî Korosu tarafından İlahi Dinletisi icra edildikten sonra İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ’nin açış konuşmasıyla devam etti.

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir’in “Kur’an ve Sünnette Aile” konulu konferansıyla program devam etti.

Prof. Dr. Aydemir’in “Kur’an ve Sünnete göre örnek aile modelinin nasıl olması gerektiği ile ilgili yine Kur’an ve sünnetten kesitler sunarak başladığı konuşmasında;

Aile kurumunun kuşaktan kuşağa geçiş yapıldıkça zayıfladığını, bu kurumun zaman içerisinde yok olmaması için kuşaklar değişse de Kur’an ve Sünnetin bu konudaki prensiplerinin değişmeyeceğinden, her konu da olduğu gibi temel kıstasımızın bu konuda da Kur’an ve Sünnet olması gerektiğini söyledi.

Program, çiçek takdimiyle sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri