Reyhanlı’da 28 Kız öğrenci Için Hafızlık Taç Giyme Merasimi...

Reyhanlı'da 28 Kız öğrenci Için Hafızlık Taç Giyme Merasimi Yapıldı

reyhanlı’da 28 kız öğrenci için hafızlık taç giyme merasimi yapıldı

26 Kasım 2019 - 14:36

İlimiz Reyhanlı İlçe Müftülüğüne bağlı Abdurrahman-Gülizar Karadeniz Kız Kur’an Kursunda öğrenim gören ve hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için Reyhanlı M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Programa başta Reyhanlı Kaymakamı Ali  CANDAN olmak üzere, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Hatay İl Müftü Yardımcıları İrfan AÇIK ve Nazife SAĞLAMOĞLU, Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürü Hayri ŞAHİN, Reyhanlı İlçe Müftüsü Murat AKÇAY, Kurum Müdürleri, öğrencilerin aileleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Reyhanlı Tevhid Camii İmam-Hatibi Mehmet CEMİLOĞLU’NUN Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından hoş geldin konuşması yapan kurs yöneticisi Fatma ARIKOĞLU, teşriflerinden dolayı misafirlere teşekkür etti.

Reyhanlı İlçe Müftüsü Murat AKÇAY da açış konuşmasında Kur’an öğretiminin öneminden bahsetti. Teşriflerinden dolayı misafirlere teşekkür etti, gayretlerinden dolayı öğreticilerimizi tebrik etti ve öğrencilerimize başarılar diledi.

Program Hatay İl Müftüsü Hamdi KAVİLLİOĞLU’nun konuşması ile devam etti.

İl Müftümüz konuşmasında hafızlığın öneminden bahsetti. İslam Tarihinde ilk eğitim kurumunun “Daru’l-Erkam” olduğunu, Allah Rasulu (s.a.v) tarafından kurulduğunu ve Ashab-ı Kiram’ın burada bizzat Peygamber Efendimiz’den (s.a.v) aldığını belirterek “Kur’an hizmetinde ilk atama Mus’ab b. Umeyr (r.a) ile olmuştur. Medine’den gelen ve İslam’ı kabul edenler Allah Rasulü’nden kendilerine bir öğretici vermesini istemeleri üzerine Mus’ab b. Umeyr görevlendirilmiştir.

Kur’an eğitiminin müesseseleşmesi ise Suffe ile olmuştur. Burada eğitim görenlere de “Ashab-ı Suffe” denmiştir. Mescid-i Nebevî’nin bir köşesinde kalmışlar ve eğitim görmüşlerdir.

Daha sonra; Mekke’de Muaz b. Cebel ve Abdullah b. Abbas, Kufe’de Abdullah b. Mes’ud, Basra’da Musa el-Eş’ari, Şam’da ise Ebu’d-Derda Kur’an hizmetlerinde bulunmuşlar ve talebe yetiştirmişlerdir.

Yine Suffe’de tedris-i saadetten geçen sahabiler dünyanın dört bir tarafına yayılarak İslam’ı anlattılar. Talebe yetiştirdiler ve İslamın yayılması için gayret ettiler.” dedi.

İl Müftümüz konuşmasının sonunda; Kur’an’ı anlamak gerektiğini, ondaki emir ve yasakları, verilen haberlerden ibret alarak Kur’an’ın yaşanması, hayata tatbik edilmesi gerektiğini bunu yapanların karşılığını dünyada ve ahirette göreceklerini ve Kur’an’ın ahirette şefaatine nail olacaklarını, peygamberimizin efendimizin (s.a.v), “Oruç ve Kur’an kıyamet günü sahibine şefaatçı olacaktır.” buyurduğunu, dolayısıyla Kur’an’a hizmet edenlerin, ona destek olanların, onu okuyanların, ezberleyenlerin, bunlara yardımcı olanların, hem dünyada hem ahirette bunun karşılığını göreceğini ifade etti. Hafız kızlarımızın anne-babasını, hocalarını tebrik etti, Reyhanlı’da görev yapan din görevlilerine ve Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti, başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından hafızlarımıza taçları takıldı ve hediyeleri takdim edildi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı