Hatayda ravda camii dualarla ibadete açıldı

Hatayda ravda camii dualarla ibadete açıldı

RAVDA CAMii DUALARLA iBADETE AçıLDı

10 Nisan 2018 - 23:44

RAVDA CAMİİ DUALARLA İBADETE AÇILDI

Altınözü İlçemiz Altınkaya Mahallesi Ravda Camii dualarla ibadete açıldı. Açılışa; İl Müftü Yardımcılarımız Cafer EROL ve Mehmet Emin OKUYUCU, Altınözü Kaymakamı Bülent UYGUR, İlçe Müftümüz Abdüssemet PAT, kamu kurum ve kuruluş müdür ve yöneticileri ile din görevlilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Kur'an-ı kerim tilaveti ile başlayan program, Altınkaya Mahallesinin Fahri Müezzini Hacı Remzi KARAÇETE’nin kendi bestesi olan Vatan şiirini okumasıyla devam etti.

Ravda Camii dernek başkanı ile mahalle muhtarının konuşmasını müteakip Altınözü Kaymakamı Bülent UYGUR selamlama konuşması yaptı.

İlçe Müftüsü Abdüssemet PAT, “Allah'ın en çok sevdiği yerler camilerdir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde, nerede kalacağını düşünmeden mescid yapılması için çaba sarf etmiştir. Câmi ve mescidler, İslam’ın temel müesseselerinden birisi hatta en başta gelenidir. Yüce Mevla’ya topluca ibadet etmek üzere yapılan bu mabetler birer “beytullah” yani Allah’ın evidir. Altınkaya Mahallemizi tebrik ediyorum. Allah inananlardan razı olsun. Vatandaşların Camimiz vatandaşlara hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

İl Müftü Yardımcımız Mehmet Emin OKUYUCU, “Bir insan bu dünyadan göç edip, ahirete intikal ettikten sonra onun amel defteri kapanır. Fakat Efendimiz (s.a.v) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyuruyor; “Her kim ki bu dünyadan göçüp giderse amel defteri kapanır. Fakat şu üç şeyi bırakırsa onlardan doğacak olan sevabın kendisinin amel defterine yazılması devam eder.” Bu üç amelden birincisi; “sadaka-ı cariye” yani güzel bir eser bırakmaktır. Günümüzde ki deyimi ile cami, hastane, okul, yurt, aşevi gibi, insanların yararına olacak yapılardan faydalanan kişilerin birçok sıkıntıdan kurtulacağı bir eserin olmasıdır. İkinci amel; “hayırlı bir evlat”, üçüncü amel ise; “ilim icra edilebilecek eserler.” Çoğu insanlar bu dünya da bir eser bırakırlar, fakat önemli olan o geride bırakılan eserlerde, başkalarının güzel şeyler öğrenmesi ve ilim öğrenebileceği kitapların olmasıdır. Bu güzel caminin yapılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

Konuşmaların sonunda; cami açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından, caminin içinde din görevlilerimiz ilahi söylediler ve kaside okudular. İl Müftü Yardımcımız Cafer EROL’un yapmış olduğu hatim duası ile program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...