Haydi Amasya! Iyilik Kervanına Sen De Katıl

Haydi Amasya! Iyilik Kervanına Sen De Katıl

haydi amasya! iyilik kervanına sen de katıl

24 Şubat 2021 - 13:30

2019 yılında İdlib’e yönelik saldırılar nedeniyle yeniden başlayan göç dalgası sonucunda yüzbinlerce insan evlerini terk ederek Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmeye başladı. Her şeyi geride bırakarak yollara düşen ailelerin camiler ve çadırlar dışında başlarını sokacak bir ortamları yok. Kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle bölgede nitelikli barınma ihtiyacı hayati öneme sahip durumda.

Savaşın başladığı günden bu yana eğitimden hayri hizmetlere kadar pek çok alanda Suriye halkına destek olan Türkiye Diyanet Vakfı da ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren aileler için başlattığı “Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva” kampanyası ile başta yetim ve engelli aileler olmak üzere savaş mağduru ailelerin bir nebze de olsa yaşam standartlarını iyi hale getirmeyi amaçlıyor.

İl Müftümüz Durmuş AYVAZ, Amasya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi olarak il genelinde başlatılan “Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva” kapmanyası ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Suriye’de bir insanlık dramı yaşanmakta, insanlar yaşam mücadelesi vermekte ve biz bu duruma seyirci kalamayız. Amasya halkı olarak ‘İyilik Konutları’ kampanyasına güçlü bir destek oluşturarak var olan güce güç katmalıyız.

Sınırımızın hemen ötesinde yaşayan bu kardeşlerimiz için her türlü insani koşulların düşünüldüğü 28 metrekare büyüklüğünde iki odalı, içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı bulunan ve her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme iyilik konutları inşa edilmektedir.

Son günlerde yağan sağanak yağmur neticesi çadırlarını selin götürdüğü, yatak ve diğer eşyaların çamura battığı bölgedeki kardeşlerimize imani ve vicdani sorumluluğumuzun gereği olarak yürütülen bu kampanyaya Amasya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi olarak desteklerinizi bekliyor, tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum. İl Müftülüğümüzden ve Cami Görevlilerimizden ayrıntılı bilgiyi alabilirsiniz. ”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...