Igdir’da Asırlık çınar Hizar Anneden Büyük Nasihat: çok...

Igdir'da Asırlık çınar Hizar Anneden Büyük Nasihat: çok çalışın, Az Yiyin!

asırlık çınar hizar anneden büyük nasihat: çok çalışın, az yiyin!

22 Mayıs 2020 - 14:45

Iğdır İl Müftülüğümüzden anneler gününde anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi.


Iğdır Valiliği tarafından anneler günü dolayısıyla hazırlanan asırlık anneleri ziyaret programı kapsamında İl Müftümüz Mustafa Tekin ve Müftü Yardımcımız Muzaffer Marangozoğlu 101 yaşındaki Hizar ERZURUM hanımanneyi ziyaret etti.


Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün selamlarını Hizar anneye ve ev halkına ileten Müftü Tekin, valilik ve müftülüğümüz tarafından hazırlanan hediyeleri takdim etti.


Ziyaret esnasında Hizar anne ile bir müddet sohbet eden Müftü Tekin, bütün dünyada ve ülkemizde kutlanan anneler günü vesilesiyle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hizar annenin şahsında bütün annelerimizin gününü tebrik ediyorum. Bizim için anne, sevgi, ilgi, rahmet ve şefkat kaynağıdır. Anne, yardır, vatandır. Annenin bakışı, sözleri, yüreği ve ayağının bastığı her yer cennettir” ifadelerini kullandı.


Konuşmasının devamında Müftü Tekin, “bu ziyareti valiliğimizin programı kapsamında gerçekleştirdik; ancak Hizar anne, artık İl Müftülüğümüzün annesidir. Onu devamlı ziyaret edecek ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız” açıklamasında bulundu.


Asırlık çınar Hizar anne, “bu ziyaretten dolayı çok mutlu oldum, Valimizden ve Müftümüzden Allah razı olsun, hiçbir ihtiyacım yok, Rabbim devletimize zeval vermesin,” dedi.


Bu yaşına sağlıklı bir şekilde gelmenizin sırrı nedir? Sorusuna Hizar anne, “yaşamım boyunca çok çalıştım, az yedim. Siz de öyle yapın!” anlamlı sözleriyle cevap verdi.


01.07.1919 doğumlu Hizar annenin, sekiz (8) evladı ve şimdilik 56 torunu bulunmaktadır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...