Igdir’da Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Finali

Igdir'da Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Finali

kur’an-ı kerim’i güzel okuma bölge finali

21 Haziran 2019 - 14:47

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” nın Türkiye 9. Bölge Finali ilimizde gerçekleştirildi.

Merkez Ulu Camide gerçekleştirilen ve komisyon başkanlığını Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kıraat Kurul Üyesi İbrahim Noğman’ ın yaptığı bölge finalinde İl Müftümüz Mustafa Tekin, Tuzluca İlçe Müftüsü Beytullah Sezgin, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Mustafa Karatay ve Iğdır Kız İmam Hatip Lisesi Mesleki Bilgiler öğretmeni Ömer Dündar komisyon üyesi olarak görev aldı.

Yarışma kurallarını hatırlattıktan sonra Kur’an-ı Kerim’ i güzel ve anlayarak okumanın önemine vurgu yapan İbrahim Noğman şunları söyledi. “ Okumuş olduğunuz Kur’an-ı Kerim’ le gönüllerimize hoşnutluk verdiniz. Hepiniz bizim gönlümüzde birincisiniz. Sizlerin yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Vahyi ilahiyi 5 kelime ile özetlemek istersek okumak, anlamak, tefekkür etmek, yaşamak ve yaşatmaktır. Rabbim bizlere Kur’an-ı Kerimi anlayarak okumayı ve ahkâmı ile amel etmeyi nasip etsin .“

İllerde yapılan yarışmalarda birinci olan 7 din görevlisinin katıldığı bölge finalinde Van İpekyolu Müftülüğünden İmam-Hatip İsmail Akdoğan birinci, Bingöl Müftülüğünden Müezzin Kayyım Yunus Kızılboğa ikinci, Şırnak Müftülüğünden İmam-Hatip Engin Olaş üçüncü oldu. Diğer yarışmacılar ise dördüncü olarak kabul edildi.

Birinci olan İbrahim Akdoğan 29 Eylül 2019 tarihinde İzmir’de düzenlenecek olan “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye Finali” ne katılmaya hak kazandı.

Yarışma sonunda tüm yarışmacılara Müftülüğümüz tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...