Afyonkarahisar'da Iç Denetçi Aday Belirleme Sınavı Duyurusu

Tarih: 01.03.2022

Malum olduğu üzere ilgi (a) kanunun 63. maddesi uyarınca Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İç Denetim Birimleri tesis edilmiş ve 2006 yılı sonu itibariyle de İç Denetçi atamaları gerçekleşmiştir. Başkanlığımızda 20 İç Denetçi kadrosu bulunmaktadır. Yaş haddinden emeklilik, farklı unvanlarda görevlendirme vb nedenlerle halen 19 İç Denetçi kadrosu münhal pozisyonda bulunmaktadır.

Söz konusu kadrolara atanabilmek için, ilgi (b) DİB. Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 44. maddesi 1. bendinin a ve b maddelerinde sıralanan İl Müftü Yardımcısı, İlçe Müftüsü, Eğitim Görevlisi, Vaiz, Şube Müdürü, Murakıp veya eşdeğer ve üstü unvanlarında 8 yıl görev yapmış, 45 yaşını geçmemiş ve müracaat tarihi itibariyle 2 yılı geçmemiş yabancı dil sınavından en az 50 puan almış olanlar (Arapça dahil) ilgi (c) yönetmelikte belirtilen ve Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu tarafından açılan sınava müracaat edebileceklerdir.

Bu sınav 2 aşamalı olup, öncelikle ÖSYM tarafından Genel Yetenek, Genel Kültür konularında İç Denetçi Aday Belirleme sınavı, sınavda başarılı olanlar yaklaşık 2 aylık İç Denetçi Eğitiminden sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulunca eğitim konularından yeterlilik sınavı şeklinde uygulanmaktadır. Başarılı olanlar Başkanlığımıza müracaat ederek İç Denetçi olarak atanabilmektedir.

Sınav konuları ve eğitim ile ilgili bilgilendirme ve rehberlik, İç Denetim Birimi Koordinatörlüğümüzce istekli personelimize yapılacaktır. (Tlf.: 0312 295 79 85, e-Posta: icdenetim@diyanet.gov.tr ) Ayrıca; ilgi  yönetmelik ve diğer mevzuat hükümlerine https://www.hmb.gov.tr/idkk-mevzuat sitesi mevzuat bölümünden ulaşılabilinecektir.