Bilecik'de -ertuğrulgazi Camii Temel Atma Töreni-

Tarih: 16.03.2019

Bilecik İlimiz Gazipaşa Mahallesinde bulunan ve 1971 yılında yapılan Ertuğrul Gazi Camii, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından riskli yapı olarak değerlendirildiğinden Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti kararıyla, resmi yazışmalar neticesinde caminin yıkımına karar verilmişti.  Yıkımı gerçekleşen Ertuğrulgazi Camiinin firma ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirilerek, hafriyat kaldırma çalışmaları tamamlandı.

Bilecik İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ve hayırseverler tarafından yaptırılacak olan caminin Temel Atma Töreni; 14.03.2019 Perşembe Günü saat 12.00da Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Osman TIRAŞCI, Bilecik Valisi Sayın Bilal ŞENTÜRK, kurum müdürleri ve halkımızın iştirakiyle gerçekleştirilecektir.

Şehrin merkez camii konumunda olacak cami bünyesinde Diyanet Gençlik Merkezi, erkek/kadın engelli şadırvanları, kütüphane, toplantı salonu ve işyerleri bulunacaktır. Söz konusu cami 750 metrekare cami içi, 650 metrekare cami dışı musalla mahalline sahip olacaktır. Camide 1400 kişi aynı anda ibadet etme imkânı bulacaktır.

BİLECİK İL MÜFTÜLÜĞÜ