Canakkale Müftülüğü Uluslararası Kongreye Davet

Tarih: 23.10.2018

23.10.2018 ULUSLARARASI KONGREYE DAVET

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi ve Çanakkale İl Müftülüğünün organizasyonuyla; 2018 yılı Troia yılı münasebetiyle 25 Ekim 2018 Perşembe günü saat 10.00´da İÇDAŞ Kongre Merkezinde; "Troia'dan Çanakkale'ye İnsanın, İnancın ve Mekânın İnşası: Değerler ve Şehir" konulu Uluslararası Kongre düzenlenecektir.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN´in de katılımda bulunacağı Uluslararası Kongre de, yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerden 50´yi aşkın akademik bilim adamı tebliğlerini sunacak.

Uluslararası Kongrenin açılış tebliğini ise, Prof. Dr. Saadettin ÖKTEN “Medeniyet Tasavvurumuzda Şehir” konulu konferansıyla yapacak.

Yapılacak özel oturumda tebliğlerini sunacak olan konuşmacılar:
Prof. Dr. Celal TÜRER
“Mekan Aşkın Olana Bir Çağrı”

Prof. Dr. Şevket YAVUZ
“Homeros´ta Din ve Tarih: İlyada´yı Yeniden Okumak”

Prof. Dr. Ahmet KAVAS
“İslam Medeniyetinin Afrika’da Parladığı Şehirler”

Dr. Ahmet ESENKAYA
“Payitahtın Güney Kapısı Çanakkale”

Dosyalar kongre1.pdf kongre2.pdf kongre3.pdf kongre4.pdf kongre5.pdf kongre6.pdf kongre7.pdf