çankırı Il Müftülüğü 2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Tanıtım Metni

Tarih: 08.11.2019

ÇANKIRI İL MÜFTÜLÜĞÜ

2019 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI TANITIM METNİ

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

İlahi vahyin son ve tamamlayıcı halkası İslam’ın ve onun peygamberi Hz. Muhammed'in insanlığa çağrısını doğru ve etkin bir şekilde tanıtmak, Hz. Peygamber sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız, öteden beri özelde milletimiz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, böylece toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu bağlamda bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası teması “Peygamberimiz ve Aile” olarak belirlenmiştir.

Allah’ın en güzel nimetlerinden olan aile, insanoğluna huzur ve sükûnet veren, çocuk ve temiz rızıkla güzelleşen kutsal bir birlikteliktir. Aile, Rabbimizin yeryüzündeki ayetlerinden biri olup O’nun rahmeti sayesinde sevgi, saygı, şefkat ve muhabbet kaynağı olan bir kurum; bireyleri olumsuzluklara, tehlikelere karşı koruyan sağlam ve güvenli bir limandır. Aile, toplumun en küçük fakat en önemli yapıtaşı, hayatın bütün aşamalarına etki eden bir başlangıç noktasıdır.

Küreselleşen dünyada aileyi hedef alan ve aile içinde yaşanan sorunlar hepimizi etkilemekte, sadece bugünümüzü değil geleceğimizi de tehdit etmektedir.  Kitle iletişim araçlarının gelişimi değer ve sınır tanımaksızın aile mahremiyetini, aile bireylerinin haklarını ve ailenin saygınlığını zedeleyebilmektedir. Sadakatsizlik, vefasızlık, tahammülsüzlük, bilinçsizlik ve şiddet gibi sebeplerle ailelerimiz ciddi anlamda zarar görmektedir. Dolayısıyla ailenin kurulması, korunması ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınması için çözüm üretmek hepimizin sorumluluğudur. İşte bu büyük sorumluluğun gereği olarak Başkanlığımız da bu yıl düzenlenecek etkinliklerde, söz konusu temayı bütün yönleriyle ele alacaktır.

8 Kasım 2019 Cuma günü başlayacak olan “ Mevlid-i Nebi” haftası vesilesiyle Cuma günü akşamı idrak edeceğimiz Mevlid Kandilinizi kutlar, haftanın başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemi ve insanlık için hayır ve saadetler getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Bu itibarla hafta etkinlikleri kapsamında İlimiz Müftülüğünce gerçekleştirilecek programlara da siz değerli Çankırılı hemşehrilerimi davet ederim.

Bürhan KELEŞ

Çankırı İl Müftüsü