Niğde'de Dini Gün Ve Geceler Ile üç Ayların Ihyası

Tarih: 09.03.2019

Değerli cami görevlilerimiz,

Üç aylara yaklaşmış bulunmaktayız. Recep, Şaban ve Ramazan ayları halkımız arasında üç aylar olarak bilinmektedir. Üç ayların ve bu aylar içinde bulunan Regaip, Miraç, Beraat ve Kadir Gecelerinin dini hayatımızda önemli bir yeri vardır. Bu mübarek aylar Müslümanların maneviyatı daha derinden yaşadığı, kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının arttığı, ruhlarımızın güzel telkinlere ve uyarıcı öğütlere daha açık olduğu müstesna zaman dilimleridir. Ayrıca halkımız, Cuma gecesi olarak bilinen Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan geceye öteden beri özel bir önem vermektedir.

633 sayılı Teşkilat Kanunu'nun 7. maddesinin beşinci fıkrası ile "Dini gün ve gecelerde programlar düzenlemek" görevi Başkanlığımıza verilmiştir. Bu itibarla mübarek üç ayları özellikle kandil ve Cuma gecelerini halkımızın gereği gibi değerlendirebilmesini sağlamak amacıyla;

1-Dini gün ve gecelerimizin anlam ve değeri camilerimizde vaaz ve hutbelerle, cami dışında da konferans, panel vb. toplantılar düzenlenerek anlatılacaktır.

2-Dini gün ve gecelerde müftülükçe günün mana ve önemine uygun özel programlar hazırlanacak; il, ilçe ve köylerdeki bütün camilerde bu program uygulanacaktır. Mübarek gecelerin ihyası konusunda Müftülüklerimiz kadar din görevlilerimiz de sorumluluk üstlenecektir.

3-Bu vesile ile cezaevleri, sevgi evleri, huzurevleri, yükseköğrenim yurtları ve hastaneler gibi manevi danışmanlık ve rehberlik faaliyetlerinin sürdürüldüğü kurum ve kuruluşlarda gündem oluşturulacak, ziyaretler ve programlar icra edilecektir.

4-Düzenlenen ve gerçekleştirilen programlar DHYS sistemine işlenecektir.

5-"Biz Bir Aileyiz, Cuma Gecesi Ailece Camideyiz" temasıyla üç ayların ilk Cuma gecesinden başlayarak her Cuma gecesini daha iyi değerlendirmek maksadıyla bütün camilerde personelimizce akşam namazı ile yatsı namazı arasında aşağıdaki program düzenlenecektir.

a) Yasin-i Şerif,

b) Sohbet,

c) Tevbe-İstiğfar,

d) Dua,

Söz konusu çalışmaların titizlikle takip edilmesi ve uygulanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederiz.

NİĞDE İL MÜFTÜLÜĞÜ