Imam Hatip Okullarının Kurucusu Ve Ilk Müdürü Mahmut Celalettin...

Imam Hatip Okullarının Kurucusu Ve Ilk Müdürü Mahmut Celalettin ökten Hoca Ankara Müftülüğü Tarafından Düzenlenen Bir Panelle Anıldı.

imam hatip okullarının kurucusu ve ilk müdürü mahmut celalettin ökten hoca ankara müftülüğü tarafından düzenlenen bir panelle anıldı.

25 Aralık 2022 - 09:20

TDV genel merkezi konferans salonunda yapılan panele  Öğretmenler ,İmam Hatip Lisesinden öğrenciler ,Gençlik Koordinatörleri ve Manevi Danışmanlar katıldı.

Kocatepe Camii İmam-Hatibi Hafız Mehmet Atıcı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelin moderatörlüğünü de yapan İl Müftüsü Dr.Hasan Çınar, ‘Mahmut Celalettin Ökten Hoca’nın Hayatı ve İmam-Hatip Okullarının Kuruluş Süreci’ hakkında bilgi verdi.
 Panel konuşmacılarından Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ,Ökten hocanın zor zamanlarda göstermiş olduğu mücadeleci yönünü ,azim ve kararlılığını verdiği örneklerle dile getirdi . ‘Mahmut Celalettin Ökten Hocanın Mirasına Nasıl Sahip Çıkmalıyız’ konusu hakkında söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr.Şaban Kondi ise müspet ilimlerle dinî ilimlerin birlikte öğretilmesine vesile ve öncü olan bu değerli alimin bize bıraktığı mirasın önemini ,bu mirası gelecek nesillere aktarmanın hepimizin vazifesi olduğunu ifade etti.

Her zaman ve şartta yapılabilecek işler olduğunu düşünen iyimser bir insan, gayretli, aynı zamanda sabırlı ve kanaatkar bir anlayışla eski kültürün yeni nesle aktarılmasında başarılı hizmetler gerçekleştiren münevver bir alim olan Mahmut Celalettin Ökten hocanın hayatından hatıraların da anlatıldığı panel katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Mahmut Celalettin Ökten hocanın vefatının 61.yılı dolayısıyla düzenlenen Panel, Müftü Çınar’ın konuşmacılara hediye takdimi ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Kayseri'de Vali Sayın Gökmen çiçek’ten şehit Ailesine Ziyaret
Kayseri'de Vali Sayın Gökmen çiçek’ten şehit Ailesine Ziyaret