Isparta’da Gülistan Da Güller Açtı

Isparta'da Gülistan Da Güller Açtı

gülistan da güller açtı

29 Nisan 2019 - 14:56

Isparta Müftülüğünce geçtiğimiz yılın ekim ayında başlatılan GÜLİSTAN GENÇLİK PROJESİ, 27 Nisan Cumartesi Günü yapılan büyük bir final programı ile tamamlandı.

6 Mart Kapalı Spor Salonunda yapılan final programında, Gülistanın Gülleri Gençler stadyuma sığmadı. Yaklaşık iki bin gencin katıldığı final programı, bir şölen havasında gerçekleşti.

Başından sonuna kadar gençlerin icra ettiği final programı, İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim okunması ile başladı. Gülistan Gençlik yazısının okunması, Savunma Sanatları Gösterisi, İlahiler, Gülistan Gençlik için yazılmış şarkılar ve şiirlerle devam etti.

Program yine gençler tarafından yapılan güzel bir dua ile sona erdi.

Isparta Müftülüğü tarafından salona girişte gençlere kitap ve üzerinde GENÇ DİYANET logolu silikon bileklik hediye edilirken, çıkışta da çiğköfte ve ayran ikram edildi. Ayrıca programda çekilişle yüz adet saat ve on adet bisiklet dağıtıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Bayram ŞAHİN, gençlere, ailelerine, onlarla ilgilenen hocalarına ve programı organize eden Gençlik Koordinatörlüğüne teşekkür etti.

Şahin konuşmasının devamında proje ile ilgili bilgi verirken, projeye il merkezindeki tüm cami ve Kuran Kurslarının katıldığını, camilerin on beş, kuran kurslarının ise sekiz bölgeye ayrılarak bir program dahilinde ve koordinasyon içerisinde faaliyetlerin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Şahin, Cuma akşamları yatsı namazlarında  genç delikanlılar ile hocaları camilerimizde bir araya gelirken, cumartesi günleri ise kuran kurslarımızda kızlarımız hocahanımlarla buluştular dedi. Yedi aydır devam eden programın, her hafta bir konuyu gündemine taşıyarak gençlerimizin, bilgili, ahlaklı, erdemli, milli ve manevi değerlerine bağlı birer insan olarak yetişmelerine katkı sunmayı amaçladığını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın başlatmış olduğu GENÇLİĞE DEĞER projesi ile birlikte, Gülistan Gençlik projesinin daha da anlamlı hale geldiğini ve heyecanlarını artırdığını ifade eden Müftü Şahin, başkanımızın göstermiş olduğu ‘Her Din Görevlisinin 0n Gence Ulaşması’ hedefinin büyük oranda Isparta olarak gerçekleştirildiğini, yine devam etmekte olan İKRA projesi kapsamında altmış İHL ortaokul ve lise, yüz elli kuran kursu öğrencisi ile her ay bir kitap okunarak ayın sonunda okunan kitapların kritiğinin beraberce yapıldığını, üniversite kampüsünde açılan HOŞSOHBET GENÇ DİYANET KAFE’nin de faaliyetlerine başladığını ve burada gençlik çalışmalarının kampüs ayağını oluşturduğunu söyledi..

Hedeflerinin, Isparta’da üniversite, lise, ortaokul ve ilkokul, öğrenci olan ve olmayan tüm gençlik gruplarına ulaşmak olduğunu ve bu gruplarında bir koordinasyon içerisinde birbirlerinden olumlu yönde etkileşimlerini sağlamak olduğunu ifade ederken, kendisine ulaşmadığımız bir gencimiz, bir kardeşimiz kalmasın. Dinimizin rahmet ve merhamet yüklü mesajları tüm herkese ulaşsın ve herkesi kuşatsın. Bunun için elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimiz ve onlar her şeyimiz. Gençler için her şeye değer. Bu gün bu stadyumu dolduran gençler de bu anlamda bizleri mutlu etti ve geleceğe dönük ümitlerimizi daha da artırdı diyen Şahin, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Isparta’da ramazan ayı öncesinde gençler, yaptıkları bu programla enerji depolayarak, mübarek ramazan ayında camileri doldurmak ve hayırlarda yarışmak için hazır olduklarını göstermiş oldular.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret