Isparta’da Il Müftüsü Bayram şahin, 11 Kasım Milli...

Isparta'da Il Müftüsü Bayram şahin, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinlikleri Kapsamında Fidan Dikimi Gerçekleştirdi

il müftüsü bayram şahin, 11 kasım milli ağaçlandırma günü etkinlikleri kapsamında fidan dikimi gerçekleştirdi

12 Kasım 2020 - 14:55

Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma amacı ile her yıl 11 Kasım günü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanıyor. Bu kapsamda, “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” temasıyla ülkemizin dört bir köşesinde fidan dikimleri gerçekleştiriliyor.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü  "Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Isparta’da 13 ayrı ağaçlandırma sahasında 20 bini aşkın fidan toprakla buluşturuldu. Davraz Kayak Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik kapsamında lavanta ve gül fidanları da toprakla buluştu.

Davraz Kayak Merkezi ağaçlandırma sahasında saat: 11.11’de başlayan törene katılan İl Müftüsü Bayram ŞAHİN, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında fidan dikimi gerçekleştirdi.

Fidan dikiminin ardından Müftü ŞAHİN, şu açıklamalarda bulundu;

 “Rabbim, başta bu fidan olmak üzere bu kampanya vesilesiyle dikilen fidanları, birliğimizi, beraberliğimizi, bereketimizi, sağlığımızı ve sıhhatimizi temin etmeye vesile kılsın. Topraklarımıza bereket getirsin.

Allah Resulü Efendimiz buyuruyor ki, ‘Az sonra kıyametin kopacağını bilseniz de elinizdeki fidanı dikiniz.’ Yüce Mevlamız, Peygamber Efendimizin bu mesajından ders almayı, ibret almayı bizlere nasip eylesin. Ormanlarını seven, ağaç yetiştiren, yeşile önem veren, çevreye önem veren gençler yetiştirmeyi, ormanlarımıza, ağaçlarımıza sahip çıkmayı ve bu şekilde hareket ederek memleketimizi yeşil hale getirmeyi bizlere nasip eylesin. Ormanlarımızı yakan, ağaçlarımıza zarar veren hainlerin, zalimlerin hidayetleri mümkünse hidayet eyle, mümkün değilse onları ıslah eyle, o da mümkün değilse kahr-u perişan eylesin. 

Rabbimiz, vatanımızı, milletimizi her türlü kazalardan, belalardan, felaketlerden, afetlerden, yangınlardan muhafaza eylesin. Afetlerde, yangınlarda hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin. Hasta ve yaralı olanlara acil şifalar nasip eylesin.

Cenabı Hak, birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Milletimiz, memleketimiz için çalışan, gayret eden kullarından razı olsun. Şuraya uzaktan yakından toplanmış ve bugün ülkemiz genelinde fidan dikerek sadaka-i cariye sahibi olacak olan herkesten razı olsun."
 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...