Isparta’da Prof. Dr. Ramazan Muslu’dan öğrencilere Yönelik...

Isparta'da Prof. Dr. Ramazan Muslu’dan öğrencilere Yönelik Konferans

prof. dr. ramazan muslu’dan öğrencilere yönelik konferans

22 Kasım 2018 - 14:55

Mevlid-i Nebi Haftası Münasebetiyle 19.11.2018 Tarihinde, Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda üniversite öğrencilerine yönelik Isparta Müftülüğü bir konferans tertip etti. İlimize teşrif eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan MUSLU,’ nun konuşmacı olarak katıldığı programa, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, İl Müftüsü Bayram ŞAHİN, İl Müftü Yardımcıları ve üniversite öğrencileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Sayın Muslu, öğrencileri sahneye davet ederek, onlara çağımızın gençliğinin Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’ e yakınlığı hakkında görüşlerini açıklamalarını istedi. Öğrenciler sırayla söz alarak, günümüz gençlerin Kur’an-ın emir ve yasaklarından ne kadar haberdar olduğundan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlahiyat Fakültelerinin yapmış olduğu faaliyetlerin günümüz gençliğine etkilerinden, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’ in hadislerini, sünnetlerini sosyal hayatlarımızda ne derecede yaşadıklarından bahsettiler.

Sayın Muslu öğrencilerin bakış açılarından hareketle, günümüz gençliğinin önemli problemlerini dile getirerek, rol model olarak Peygamberlerin hayatları her daim gözümün önünde olması gerektiğini söyledi. Sözlerine şöyle devam eden Sayın Muslu; Müslüman bir genç dinde samimi ve tutarlı olmalı, disiplinli çalışmalı, yararsız bilgilerin peşinden koşmamalıdır,  vaktini iyi kullanmalıdır. Sabır, başarı ve Allah’a itaat konusunda Peygamberlerin kıssalarından istifade etmenin ve daima olumlu hareket etmenin yollarını aramalıdır dedi.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda