Isparta’da Yarıyıl Tatillerini Camide Değerlendirdiler

Isparta'da Yarıyıl Tatillerini Camide Değerlendirdiler

yarıyıl tatillerini camide değerlendirdiler

04 Şubat 2020 - 14:56

Diyanet İşleri Başkanlığınca, "Camiye koşuyoruz namazla buluşuyoruz" sloganı ile yarıyıl tatili süresince öğrencilerin cami ile bağlarının güçlenmesine yardımcı olmak ve namaz kılma alışkanlıklarını artırmak amacıyla bir proje hazırlandı.

18.01.2020 Cumartesi günü başlayan proje 02.02.2020 tarihinde tamamlandı. Terminal Camiin’ nde gerçekleştirilen final programına Isparta Milletvekili Recep Özel,Isparta Belediyesi Başkan Yardımcıları Uğur Büyükçulcu, Fahretdin Gözgün, İl Müftüsü Bayram Şahin, İlçe Müftüleri, İl Müftülüğü Personel ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Mevlüt Tosun, din görevlileri, çocukların velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğle namazına müteakiben başlayan program da, İl Müftüsü Bayram Şahin gençlere ve cemaate hitap etti. Konuşmasında  “geçtiğimiz günlerde Elazığ ve Malatya illerinde meydana gelen deprem sebebi ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’ tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak depremzede kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” Dedi.

İl Müftüsü Şahin gençlere yönelik olarak ta; “Sizler önce Allah-ü Teâlâ’nın sonra anne-babalarınızın bizlere birer emanetisiniz. Siz genç nesiller olarak bizlerin gözbebeğisiniz ve bu ülkenin geleceğisiniz. Bu yüzden dininizi ve kültürünüzü çok iyi öğrenmelisiniz. Yarıyıl tatili süresince Başkanlığımızca hazırlanan “Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz” projesinin Isparta da ki temsilcileri sizlersiniz. Vakit namazlarında camiye koşarak cami cemaatine katıldınız. Din görevlilerimize ezberlerinizi okudunuz ve Peygamberimizin hayatı ile ilgili bilgiler aldınız. Sizler tatilinizden fedakârlık ederek Allah’ a, Peygamber’ e,  camiye koştunuz sizleri tebrik ediyorum. Rabbim hem bu dünyada hem de ahiret te sizleri mükâfatlandırsın. ” dedi.

İl Müftüsü Şahin’ in konuşmasının ardından sunuculuğunu Vaiz Süleyman TEKŞEN’ in yaptığı programda, camilerinde birinci, ikinci ve üçüncü olup dereceye giren yaklaşık 300 öğrenciye, Milletvekili Sayın Recep Özel, Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Büyükçulcu, Fahretdin Gözgün ve İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından tablet, kırtasiye seti ve nakdi ödüller verildi.

Program sonunda Terminal Camii Deneğince, katılımcılara yemek ikramı yapıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...