Istanbul`da Hırka-i şerif Heyacanı

istanbul`da hırka-i şerif heyacanı

24 Mart 2023 - 15:00

İstanbul Fatih`teki Hırka-i Şerif Camiinde bulunan kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif ziyarete açıldı.

Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, Ramazan`ın ilk cuma gününde ziyarete açıldı.

Hırka-i Şerif`in ziyarete açılması dolasıyla düzenlenen programda İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş; “Bugün ziyarete açılacak Hırka-i Şerif`in sahibi olan aziz peygamberimizin yolundan bizleri ayırma! Hidayet kaynağı olarak gönderdiğin yüce kitabımız başta olmak üzere Sevgili Peygamberimizin bütün emanetlerine sahip çıkmayı bizlere nasip eyle! Hırka-i Şerif`i ziyaret eden biz mü`minlere, Sevgili Peygamberimizi Medine-i Münevvere'sinde ziyaretler de nasip eyle!” diyerek dua etti.

Programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ve vatandaşlar katıldı.

Hırka-i Şerif, Ramazan ayı boyunca hafta içi 10.00-18.00, hafta sonu 09.00-18.00 saatleri arasında görülebilecek. Ayrıca Kadir Gecesi'nde sabah saat 03.00'e kadar ziyaret edilebilecektir.

Ziyaretler arefe günü ikindi namazı ile sonlanacaktır.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda