Istanbul Müftülüğü “göç Ve Aile” Temalı Resim...

Istanbul Müftülüğü “göç Ve Aile” Temalı Resim Yarışmasında Dereceye Giren öğrencilere Hediyelerini Takdim Etti

istanbul müftülüğü “göç ve aile” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti

19 Aralık 2020 - 15:00

Diyanet İşleri Başkanlığı Koordinesinde İstanbul Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi iş birliğiyle “Göç ve Aile” temalı resim yarışması düzenlenmişti. Bu yarışma sonucunda İstanbul’da dereceye giren öğrencilere müftülük makamında ödül töreni düzenlendi.

Göç olgusu ve göçmenler hakkında toplumda farkındalık oluşturmak, göçmenler ve Türk halkı arasında sosyal uyum ve kardeşliğe katkı sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği “Göç ve Aile” temalı resim yarışmasında dereceye giren katılımcılar “Dünya Göçmenler Günü”nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen ödül takdim töreninde konuşan İstanbul Müftü Yardımcısı Hüseyin Demirhan, “Resim öğretmenlerinin de bulunduğu komisyonumuz, göç konusunun son derece etkili işlendiği birbirinden güzel resimleri değerlendirirken seçim yapmakta zorlandı. Göçün dramatik ve trajik yönünü kâğıda yansıtan çocuklarımızı tebrik ediyorum. 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü’nde bütün temennimiz ve duamız savaşların ve zoraki göçlerin olmadığı bir dünyada herkesin huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamasıdır.” dedi.

İstanbul’da dereceye girip birinci olan İrem Gemici, ikinci olan Damla Akıncı ve üçüncü olan Burak Bediroğlu törene aileleriyle birlikte katıldılar. Katılım belgesiyle beraber birinciye 2000 TL, ikinciye 1500, üçüncüye 1000 TL ödül verildi.

Tören çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı